Seminar: Tratarea alergiilor la polen prin medicina alternativă

Centrul de sănătate și medicină integrativă Transilvania Healing Centre organizează miercuri, 22 august, la Cluj-Napoca, o sesiune de prezentări și discuții despre alergiile la polen.

În cadrul evenimentului, care se va desfășura de la ora 19:00, în încinta Centrului de sănătate (str. Andrei Mureșanu nr. 29), specialiștii acestuia vor aborda teme precum: Ce determină apariția alergiilor la polen?; Se pot transmite genetic alergiile la polen? Cum putem vindeca permanent o alergie la polen?; Cât de eficiente sunt antihistaminicele ca tratament antialergic pe termen lung și care sunt efectele lor secundare?; Soluții propuse de Transilvania Healing Centre ca și tratament de vindecare a alergiilor.

„În ultimul secol, la nivel internațional, predispoziția pentru alergii a crescut alarmant, factorii de mediu și poluarea jucând un rol decisiv în declanșarea alergiilor la polen. Astfel, conform unui studiu realizat de cercetătorii Centrului de Alergologie și Mediu (ZAUM) din Munchen, nu polenul în sine este factorul determinant, ci poluarea în creștere și schimbările de mediu influențează potențialul alergogen al particulelor de polen. În acest context, polenul și alergiile la polen sunt angrenate într-un proces influențabil și instabil, dependent de nivelul de poluare” – se precizează într-un comunicat al Transilvania Healing Centre, remis, marți, presei.

“Alergia la polen este o boală cauzată de problemele de mediu. Polenul intră în combinație cu praful foarte fin și diversele noxe din orașele mari, iar această combinație se transformă într-o particulă care trece prin piele, mucoasele respiratorii, ulterior ajungând în sânge, unde declanșează și alergia” – declară dr. Haldor Holesch, specialist în cadrul Centrului de sănătate și medicină integrativă, citat în comunicat.

Același document face mențiunea că, la nivelul României, nivelul poluării depășește limita europeană, devenind din ce în ce mai critic. „Conform studiului realizat de Eurostat, nivelul de poluare, în anul 2017, era de 25 µg/m3 (microgram de particule pe metru cub de aer), peste limita europeană, de 22,5 µg/m3. Mai mult decât atât, în 2018, Agenția Europeană a Mediului informează că 28.000 de români mor anual din cauze asociate aerului poluat, precum bronșitele și astmul, iar aproximativ un milion de români suferă de alergii respiratorii, care, de fapt, pot fi alergii la polen, neidentificate” – precizează organizatorii seminarului.

M. T.

Articole din aceeasi categorie