Județul Cluj, locul 2 pe țară la îmbolnăviri în ultimele 24 de ore

Cu 73 de cazuri raportate și confirmate marți, județul Cluj s-a plasat confortabil pe locul secund într-un clasament al îmbolnăvirilor la nivel național, după București, care a comunicat aproape 300 de pozitivați. Totuși, cifra, altfel îngrijorătoare, rămâne departe de recordul înregistrat de județul Cluj, de 99 de îmbolnăviri, la 16 septembrie.
La fel de îngrijorătoare este și informația potrivit căreia 29 de persoane erau internate la secția Anestezie Terapie Intensivă, iar 25 dintre acestea își au domiciliul pe raza județului Cluj. Conform informațiilor puse la dispoziție de Prefectura Cluj, numărul celor decedați a rămas la 82. În spitalele dedicate din municipiu erau internate aproape 350 de pacienți. Numărul mare de îmbolnăviri este explicat de focarele care au izbucnit în căminele de bătrâni. Nu cu mult timp în urmă, la Apahida a fost depistat un astfel de focar, la un centru de vârstnici, în cadrul căruia au fost diagnosticate 48 de persoane.
La polul opus, cele mai puține cazuri au fost raportate la Ialomița, respectiv 2. La nivel național, în total erau 7.527 de persoane cu COVID-19 internate în unităţile sanitare de profil, potrivit Grupului de Comunicare Strategică (GCS). La ATI erau internaţi 551 de pacienţi, conform aceleiași surse. Din păcate, la nivel național s-au înregistrat 44 de decese în ultimele 24 de ore, din care 30 de bărbați, unul fiind confirmat la categoria de vârstă 20-29 de ani. Toate decesele sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități. Până marţi, pe teritoriul României au fost confirmate 125.414 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Un număr de 100.636 de persoane au fost declarate vindecate. Autoritățile îndeamnă cetățenii să respecte măsurile de protecție împotriva COVID-19, făcând apel la responsabilitate și conștientizare. Printre aceste măsuri le reamintim pe cele mai importante: evitarea aglomerațiilor și respectarea distanței de minim 1 m, purtarea corectă a măștilor. Aceasta trebuie să acopere atât gura, cât și nasul.
Cristian FOCȘANU

Articole din aceeasi categorie