Peste 500 de misiuni și peste 400 de vieți salvate, de la înființarea Punctului de Operare Aeromedical de la Jibou

În urmă cu un an, Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca, prin UPU-SMURD, a fost desemnat operatorul medical al Punctului de Operare Aeromedical Jibou. Alături de colegii lor de la ISU Sălaj, Inspectoratul General de Aviație din MAI și UPU SMURD Bihor, clujenii au participat la 507 misiuni de salvare de vieți.

„Colegii noștri urgentiști ne-au învățat că fiecare secundă este prețioasă, atunci când în joc este viața unei persoane. Astfel, pentru pacienții critici, accesul la asistență medicală de urgență face diferența dintre viață și moarte. Experiența zborului și a acordării asistenței medicale de urgență au reprezentat activități noi, dar colegii noștri din cadrul UPU-SMURD s-au dovedit, din nou, pregătiți pentru orice situație” – arată conducerea SCJU Cluj.

„Rolul pe care îl îndeplinim în misiunile medicale și gradul de dificultate al intervențiilor ne face ca astăzi să fim mai buni ca ieri. Pe viitor intenționăm să implementăm utilizarea ecografiei în misiunile primare, simulări de intervenții cu echipele Salvamont și chiar efectuarea misiunilor de ajutor pe timp de noapte”, declară dr. Raluca Tat, medic-coordonator UPU SMURD Cluj-Napoca.

Punctul de Operare Aeromedical de la Jibou a fost înființat la 10 septembrie 2019, cu scopul de a optimiza și a crește performanțele ajutorului adus cetățenilor în situații de urgență, în regiunea de Nord-Vest  a țării.

Potrivit Departamentului pentru Situații de Urgență, în acest an fost salvate peste 400 de persoane, victime ale accidentelor grave sau pacienți care au necesitat a fi transferați în alte unități spitalicești din țară.

„În spatele a peste 500 de misiuni executate și a unui număr de 690 de ore de zbor, stau acei oameni care astăzi zâmbesc datorită profesionalismului, devotamentului și empatiei de care acești salvatori au dat și dau dovadă zi de zi” – a transmis DSU, adăugând, pentru acești salvatori, urarea de „multă putere de muncă pentru atingerea scopului comun, acela de a salva semenii aflați în momente dificile”.

M. T.

Articole din aceeasi categorie