Peste zece la sută dintre școlile clujene nu au autorizație sanitară

Zeci de unităţi de învăţământ din judeţul Cluj nu au primit autorizaţie sanitară de funcţionare înaintea începerii noului an şcolar fie din cauza grupurilor sanitare necorespunzătoare, fie din lipsa apei curente sau potabile. Toate unităţile de învăţământ neautorizate se află în mediul rural.

Conform unei situaţii realizată de Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Cluj, dintre cele 423 de instituții de învăţământ preuniversitar de stat şi privat, 45 nu au primit autorizație sanitară. Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Cluj, principalele motive ale neautorizării sanitare sunt legate de lipsa apei potabile și grup sanitar necorespunzător. Prefectul Mircea Abrudean a declarat că dacă anul trecu la nivelul județului existau 13 școli cu latrina în curte, în prezent mai există doar o astfel de situație . Este vorba de grădinița din satul Strâmbu, comuna Chiuiești.

Prefectul a menționat că în cazul școlilor care nu au primit autorizație de funcționare din cauza lipsei de apă, primarii vor avea obligația să pună la dispozița elevilor și profesorilor bidoane cu apă. Inspectorul şcolar general Marinela Marc a afirmat, în cadrul unei conferințe de presă organiztaă la Prefectura Cluj, că în această toamnă în judeţul Cluj vor începe şcoala 96.770 de elevi și 7300 de cadre didactice, precizând că în acest an școlar numărul cadrelor didactice necalificate va fi foarte mic, respectiv 0.004 la sută.

Articole din aceeasi categorie

One Response to Peste zece la sută dintre școlile clujene nu au autorizație sanitară

  1. pop

    Ce ai facut sau nu ai facut d-le Tise? De la scoli nu iese paraua ca de la groapa de la Pata Rat???