MS: 2.710 medici, medici dentiști și farmaciști vor susține examenul pentru obținerea titlului de specialist

Un număr de 2.710 medici, medici dentiști și farmaciști vor susține anul acesta examenul pentru obținerea titlului de specialist. Examenul se va desfășura în perioada 23 septembrie – 24 octombrie.

Conform celor anunțate de Ministerul Sănătății, arondarea candidaților pe specialități și centre universitare de examen s-a făcut conform prevederilor publicației de examen aprobată pentru sesiunea din acest an.

„Procesul de arondare ține cont de criteriul pregătirii de minimum 6 luni din stagiul de bază al specialității, efectuată în centrul universitar respectiv și de criteriul existenței unui număr de minimum 3 candidați pe specialitate și centru universitar. În situația în care, pentru anumite specialități a existat câte un singur candidat pe centru universitar, în mai multe centre universitare diferite, pentru respectarea principiului obiectivității evaluării, candidații au fost rearondați centrelor universitare învecinate, astfel încât să existe minimum trei candidați pe specialitate, ținând cont totodată și de pe criteriul distanței minime, care să implice costuri cât mai reduse pentru candidați, în cazul deplasării sau pe baza celei de a doua opțiuni a candidatului, acolo unde această opțiune a fost făcută” – precizează MS.

Conform aceleiași surse, pentru specialitatea Medicina de urgență examenul se va desfășura numai în centrele universitare București și Târgu Mureș.

Anul acesta calendarul de examene și concursuri al MS a fost modificat și adaptat condițiilor epidemiologice, examenul de obținere a titlului de specialist fiind devansat cu o lună.

M. T.

Articole din aceeasi categorie