COPAC: Pacienții cronici au nevoie de vaccinuri compensate!

Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România (COPAC) solicită Ministerului Sănătății să asigure în cel mai scurt timp accesul la vaccinare pentru pacienții cronici – ”o populație vulnerabilă și la risc” -, prin programe dedicate.

”Perioada pe care o traversăm este una dificilă pentru pacienții cronici. Vedem că pacienții cronici sunt cei mai expuși la probleme de sănătate, în general și în special în vreme de pandemie. De aceea, mai mult ca niciodată este nevoie să protejăm acești pacienți de alte boli, prin asigurarea accesului la vaccinuri. Subliniez că mulți dintre acești pacienți au venituri minime și nu au posibilitatea de a-și acoperi singuri costurile. Pentru un pacient cu cancer, de exemplu, costurile unei scheme complete de vaccinare ajunge până la 1000 de euro. Fără asigurarea vaccinării, șansele tratamentului de cancer pot fi diminuate prin apariția unor posibile complicații”, declară Radu Gănescu, președintele Coaliției Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România.

În opinia sa, asigurarea compensării vaccinurilor „trebuie să constituie o prioritate a Guvernului, în special în perioada dificilă pe care o traversăm”.

M. T.

Articole din aceeasi categorie