MS: Primele 330.000 doze de vaccin antigripal, distribuite în țară

Pentru sezonul 2020-2021, Ministerul Sănătății anunță că a achiziționat 3 milioane de doze de vaccin gripal, „o cantitate dublă față de anul trecut”, în vederea imunizării unui număr cât mai mare de persoane cu risc ridicat de îmbolnăvire.

Într-un comunicat remis, marți, presei, MS face precizarea că repartiția dozelor de vaccin către direcțiile de sănătate publică se va face în mai multe etape. Primele 330.000 doze, pe care direcțiile de sănătate publică le vor livra cabinetelor medicilor de familie și unităților sanitare în vederea începerii imunizărilor, au fost deja distribuite luni, 14 septembrie. Restul dozelor de vaccin vor fi distribuite la jumătatea lunii octombrie și în luna noiembrie.

Potrivit MS, în cadrul campaniei de vaccinare gratuită vor fi imunizate, cu prioritate, persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cu boli cronice, în special boli respiratorii și cardiovasculare, boli metabolice, copii și bătrâni instituționalizați, personal medical, precum și gravide, conform recomandărilor OMS și ECDC. Campania Ministerului Sănătății se va derula prin cabinetele medicilor de familie și în unități sanitare cu paturi.

Având în vedere situația epidemiologică, Ministerul Sănătății recomandă populației care nu intră în categoria de risc ridicat de îmbolnăvire să achiziționeze vaccinul, în vederea imunizării. De asemeni, solicită unităților farmaceutice să se aprovizioneze din timp cu vaccin gripal.

M. TRIPON

Articole din aceeasi categorie