Recuperare robotizată, la Cluj

Un departament de recuperare robotizată, unde pacienții care suferă de un deficit motor sever, ca urmare a unui accident vascular cerebral, au șansa să-și recupereze abilitățile de mișcare, a fost deschis la Spitalul de Recuperare Polaris Medical, în urma achiziției unor echipamente de ultimă generație. Echipamentele, în valoare de 450.000 euro, sunt menite să asigure o recuperare eficientă a pacienților cu patologie din sfera neurologică și ortopedică prin intermediul unor sisteme robotizate de tip exoschelet  – au anunțat, joi, reprezentanții spitalului.

Potrivit acestora, de terapiile robotizate vor beneficia atât pacienții internați, cât și cei care se prezintă în regim ambulator.

„Terapiile robotizate realizate prin intermediul echipamentelor Lokomat Pro și Armeo Spring aduc beneficii importante în recuperarea și antrenamentul mersului, creșterea funcționalității membrelor superioare și stimulării neuroplasticităţii. Lokomatul este un sistem computerizat complex, bazat pe reproducerea fiziologică a mersului în condițiile asigurării unui mediu cât mai sigur pentru pacient. Astfel, susținut cu ajutorul sistemului de preluare a greutății corporale, pacientul va executa, prin intermediul ortezelor reglate individual, un program de antrenament progresiv al mersului și își va restabili un tipar fiziologic, corect al mișcărilor” – explică reprezentanții spitalului.

M. TRIPON

Articole din aceeasi categorie