Procesiune pentru celebrarea Sfintei Marii, în eparhia greco-catolică de Cluj-Gherla

Cîteva mii de persoane au participat la pelerinajul tradiţional de Sfîntă Maria Mică de la Cluj-Napoca. Enoriaşii au pornit în procesiune, ca în fiecare an, de la catedrala greco-catolică “Schimbarea la Faţă”, din centrul oraşului Cluj-Napoca, conduşi de episcopul eparhial de Cluj-Gherla, PS Florentin Crihălmeanu.

Alţi credincioşi li s-au alăturat pe parcurs sau au venit direct la mănăstirea Congregaţiei Surorilor Maicii Domnului, Procesiune-greco-catolicaaflată la marginea oraşului, care îşi serbează luni hramul.

Enoriaşii care au participat la procesiune, cei mai mulţi dintre ei oameni în vîrstă, s-au rugat Fecioarei Maria pentru ajutor în toate problemele pe care le întîmpină.

Mănăstirea din Cluj-Napoca este centrul mondial al Congregaţiei Surorilor Maicii Domnului, primul ordin călugăresc creat de români în cadrul Bisericii Catolice.

“Situată într-un loc pitoresc, la marginea municipiului Cluj-Napoca, Mănăstirea Maicii Domnului poate fi, pentru orice trecător, un binevenit popas într-un spaţiu de reculegere şi rugăciune, cu posibilitatea consilierii spirituale şi a descoperirii universului lăuntric al unui mod de viaţă în spirit călugăresc. Dorinţa Surorilor este de a oferi tuturor cu generozitate modelul Preasfintei Fecioare Maria, căreia i s-au încredinţat şi a cărei mijlocire la Bunul Dumnezeu o cer în rugăciunile lor, ştiind că “mult poate rugăciunea Mamei înaintea Fiului”, au arătat şi reprezentanţii Eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla, informează AGERPRES.

Ordinul a fost creat în anul 1921, de către mitropolitul Blajului, Vasile Suciu, pentru a avea grijă de copiii rămaşi orfani după Primul Război Mondial. Interzis de către autorităţile comuniste, acest ordin călugăresc a supravieţuit în clandestinitate şi a ieşit din catacombe după anul 1989.

Articole din aceeasi categorie