Inaugurare de capelă la Dăbâca

Zilele trecute, în prezența Preasfințitului părinte Benedict Bistrițeanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, la Dăbâca a fost binecuvântată noua capelă mortuară.

Înaltul oaspete, înconjurat de un sobor de clerici, a oficiat slujba de binecuvântare a capelei. Aceasta a fost construită în perioada 2019-2020, cu ajutorul substanțial al Primăriei și al Consiliului Local al comunei Dăbâca. Din sobor au făcut parte protopopul de Gherla, preotul Iulian Paul Isip, diaconul Sergiu-Iustin Pop, secretar de cabinet al episcopului-vicar, preotul paroh Bogdan Frăsinel, precum și alți preoți din localitățile învecinate. De asemenea, la eveniment au participat credincioșii din sat și reprezentanți ai autorităților locale. La sfârșit, ierarhul a rostit un cuvânt de învățătură, în care a evidențiat că trebuie să ne preocupăm de felul în care îi înmormântăm pe cei adormiți.

Pentru întreaga activitate desfășurată în Parohia Dăbâca, din încredințarea Înaltpreasfințitului părinte arhiepiscop și mitropolit Andrei, Preasfințitul părinte Benedict Bistrițeanul l-a hirotesit sachelar pe parohul Bogdan Frăsinel, cu dreptul de a purta brâul albastru, iar primarului comunei Dăbâca, Emil Cioban, i-a acordat Ordinul „Sfântul Ierarh Pahomie de la Gledin”. Viceprimarului Aurel Chidian i-a acordat Ordinul „Sfinții Martiri Năsăudeni”.

Evenimentul de la Dăbâca s-a desfășurat cu respectarea normelor igienice și a  regulilor impuse de Guvern în perioada stării de alertă, ca urmare a măsurilor de prevenție şi limitare a răspândirii coronavirusului.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie