Prima slujbă a armenilor gherleni în aer liber

Joi, la ora 18:00, în faţa Catedralei Armeneşti din centrul  municipiului Gherla a fost oficiată prima slujbă în aer liber, după încetarea stării de urgență.

Peste o sută de credincioși au asistat la liturghia săvârşită cu ocazia sărbătorii Înălţarea Domnului, cu toţii respectând cu stricteţe reglementările impuse de pe perioada pandemiei. Toţi au purtat  măşti de protecţie şi au stat la distanţa de 2  metri unul de altul.

Preotul paroh Küsmödi Attila a vorbit, în în predica sa, despre semnificaţia înălţării la cer a lui Isus Cristos la 40 de zile după  Înviere, totodată exprimând  bucuria că, după două luni de slujbe online, în sfârşit comunitatea armenească este împreună şi poate participa, alături de creştinii romano-catolici, la prima slujbă oficiată în aer liber.

Și vremea a ţinut cu creştinii gherleni, care timp de aproape o oră au fost părtaşii acestor momente duhovniceşti sub un soare plăcut şi odihnitor, mulţi trecători prin zonă orpindu-se pentru a asista şi ei la slujba din Piaţa Libertăţii, unde au avut ocazia să asculte şi frumoasele cântări interpretate de corul condus de Molnár Árpád.

La 24 mai, obişnuita slujbă duminicală va avea loc tot în aer liber, dar în curtea largă a parohiei armeneşti de pe strada Ştefan cel Mare, unde sunt condiţii foarte bune pentru asigurarea distanţei sociale şi unde şi acustica este mai bună.

Szekely Csaba

Articole din aceeasi categorie