Peste 60.000 de oameni de toate vârstele au venit la Iaşi să îl vadă pe Papa Francisc

Zeci de mii de oameni din ţară şi străinătate au venit la Iaşi cu speranţa că îl vor vedea pe Papa Francisc, informează AGERPRES.

Printre cei care aşteaptă sosirea Papei Francisc se află mulţi copii şi tineri. Ei aşteaptă liniştiţi şi totuşi nerăbdători să îl întâlnească pe Suveranul Pontif. „O dată în viaţă îl putem vedea pe Papa cât mai aproape de noi, dar şi pentru binecuvântarea pe care ne-o dă. Am venit pentru că am auzit că e un om bun, face multe lucruri bune. Mulţi spun că aduce o pace sufletească şi am vrut şi eu să văd cum este. Încă nu l-am văzut, dar probabil că mă voi simţi calmă şi voi avea o căldură în suflet atunci când va trece şi se va uita spre mine”, a afirmat Carmen-Maria Ciobanu, o fată în vârstă de 14 ani care a venit din localitatea nemţeană Săbăoani.

Pentru cei mari şi cei mici, indiferent de confesiunea religioasă, venirea Papei Francisc la Iaşi este o vizită istorică. „Venirea Papei în România este o bucurie în toată ţara, pentru toate comunităţile catolice şi pentru alte rituri de alte religii. În primul rând este o vizită a unui conducător de stat, apoi este o vizită pastorală – pentru bisericile şi comunităţile catolice. Venind la noi face ca noi să fim aproape de el. El a venit aproape de noi. Nu toţi au posibilitatea sau puterea să ajungă într-o vizită la Roma sau într-o audienţă specială la Roma. De aceea, venirea Papei este o prezenţă frumoasă, pozitivă şi de binecuvântare pentru noi. În al doilea rând, Papa Francisc a venit să înnoade această vizită pe care Papa Ioan Paul al II-lea a făcut-o. Papa Ioan Paul al II-lea era un îndrăgostit al tinerilor şi al copiilor. Oriunde mergea, voia să se întâlnească cu ei. Şi atunci tinerii şi copiii voiau să îl întâlnească pe Papa, dar puţini reuşeau să ajungă. Iată că acum a fost împlinirea acestui vis pentru toţi tinerii şi copiii, ca Papa să vină la noi”, a declarat Andrei Ciobănică, preotul paroh din localitatea Pildeşti.

De la ora 14:00 pe ecranele montate în perimetrul pus la dispoziţie pentru pelerini sunt difuzate diferite documentare privind viaţa Bisericii, activitatea Suveranului Pontif şi identitatea creştinilor catolici din Moldova. Pe scena special amenajată în Piaţa Palatului Culturii sunt susţinute şi recitaluri de muzică religioasă şi modernă.

La Iaşi, Suveranul Pontif, însoţit de episcopul Petru Gherghel, a fost întâmpinat pe aeroport de Aurel Percă, episcop auxiliar de Iaşi, dar şi de primarul municipiului, Mihai Chirica, iar de acolo a plecat cu un autoturism Dacia Logan spre Catedrala „Sfânta Maria Regina”, pentru a se întâlni cu aproximativ 800 de bătrâni şi bolnavi

Articole din aceeasi categorie