Opt alimente pentru a combate răceala

Sîntem în anotimpul răcelilor: stresul de la serviciu şi schimbările de temperatură înlesnesc atacul viruşilor gripei. Dacă nu se complică cu alte afecţiuni sau infecţii respiratorii, răcelile nu reprezintă un risc pentru sănătatea noastră, însă de multe ori ne fac viaţa imposibilă, notează online ziarul La Razon, citat de AGERPRES.

Dureri musculare şi de cap, strănuturi şi congestii nazale sînt simptomele obişnuite cu care sîntem obligaţi să convieţuim cel puţin Usturoi 1şapte zile. Tratamentul obişnuit constă în analgezice, antiinflamatorii şi un complex de vitamine pentru a întări sistemul nostru imunitar.

Nutriţionistul Ata Pouramini propune o schimbare de strategie în lupta cu aceşti rinoviruşi ce trebuie combătuţi, în opinia sa, nu cu medicamente, ci cu alimente care au proprietăţi curative.

Morcovul: este bogat în caroten şi un stimulent natural pentru apărarea organismului.

Sfecla albă: are proprietăţi depurative. Ideal pentru ficat datorită proprietăţilor sale „detox”.

Ridichea: este considerată o legumă anticancerigenă cu proprietăţi antiinflamatorii şi antioxidante. Regenerează sistemul celular, oxigenîndu-l şi întîrziind îmbătrînirea.

Nucile de Brazilia: Sînt bogate în vitaminele B, D şi seleniu.

Grapefruitul: ajută nu doar la vindecare, ci şi la prevenirea bolilor, datorită puterii sale antibacteriene şi antiseptice. Poate fi folosit şi în dietele de slăbire.

Usturoiul: este un campion împotriva infecţiilor. Vindecă şi dezinfectează, deoarece are proprietăţi antifungice. Reglează circulaţia sîngelui şi este foarte este bun pentru inimă.

Afinele: ajută la combaterea cistitei, a viruşilor şi altor infecţii.

Ghimbirul: stimulează sistemele imunitar şi circulator.

Alte remedii împotriva răcelii recomandate de Pouramini sînt o bună îngrijire a corpului, hidratarea organismului şi folosirea în timpul somnului a unui umidificator.

Articole din aceeasi categorie