Omagiu al Episcopiei de Cluj-Gherla la trecerea la Domnul „a unei iubite fiice a Bisericii Greco-Catolice”, d-na Doina Cornea

Biserica Greco-Catolică, prin Episcopia de Cluj-Gherla, deplânge „moartea unei fiice de-a sale dragi, Doina Cornea”, dar aduce deopotrivă „mulțumire și laudă lui Dumnezeu pentru darul vieții și credinței sale, pentru generozitatea, tenacitatea și curajul cu care și-a pus numeroșii talanți încredințați ei de Domnul în slujba adevărului, a Bisericii, a țării și a semenilor, nu de puține ori așezându-le pe acestea în balanță cu propria-i viață și libertate”.

„Nimic din ce e făcut pentru Dumnezeu nu se pierde și cele întreprinse de ea de-a lungul vieții L-au avut întotdeauna pe Dumnezeu ca referință, susținere și întărire. Biserica Mamă nu uită și aduce omagiu fiicei care s-a implicat personal și decisiv pentru a obține, în momentele tulburi și tensionate din decembrie 1989, abrogarea decretului abuziv care scotea în afara legii Biserica Greco-Catolică în 1948. Instrument de denunțare a abuzurilor, neadevărurilor și a conivenței cu răul, glas de trezire a conștiințelor și răsunător de speranță în vremurile fără lumină și libertate, Doina Cornea este dovada că Providența poate face mult când omul Îi lasă lui Dumnezeu loc, iar acum ne bucurăm pentru locul pe care negreșit i l-a rezervat slujitoarei Sale bune și credincioase, intrată în bucuria Domnului său” – se arată într-un mesaj al Episcopiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla, la aflarea veștii despre trecerea la Domnul a disidentei anticomuniste Doina Cornea.

Potrivit anunțului Bisericii Greco-Catolice, ceremonia de înmormântare va fi oficiată la Cluj-Napoca, luni, 7 mai 2018, de la ora 12:30, în foaierul Casei Universitarilor (str. Emmanuel de Martonne, nr. 1), de către Preasfinţia Sa Florentin Crihălmeanu, Episcop eparhial de Cluj-Gherla, împreună cu mai mulţi preoţi. Trupul neînsufleţit al d-nei Doina Cornea va fi depus în foaier de la ora 9:00, și „aici i se va putea aduce un ultim omagiu şi să fie înălţată o rugăciune pentru odihna sufletului celei care a fost, pentru românii de pretutindeni, un model de libertate interioară, de trăire a credinţei şi demnitate”. După rugăciune va urma, de la ora 15.00, înhumarea în Cimitirul Central.

Articole din aceeasi categorie