Nucile, soia şi uleiurile de in şi rapiţă pot preveni bolile cardiovasculare

Consumul de acid alfa-linoleic, un acid gras omega 3 de origine vegetală, care se găseşte în nuci, soia şi în uleiurile de in şi de rapiţă, poate preveni apariţia bolilor cardiovasculare în cazul în care consumul lor este asociat cu un stil de viaţă sănătos, scrie portalul de ştiri spaniol ABC, citînd un studiu prezentat la al XX-lea Congres internaţional de nutriţie, desfăşurat în localitatea Granada din Spania.

Potrivit studiului, realizat la Universitatea din Pennsylvania, nucile conţin o mare cantitate din acest acid, care mai poate Nuci-1fi găsit şi în migdale şi alune, fiind recomandat un consum zilnic de cel puţin 30 de grame.

Acidul alfa-linoleic este un nutrient important şi pentru a evita carenţa acestuia în organism se recomandă ca între 0,6% și 2% din caloriile consumate zilnic să provină din acizii graşi omega 3. Potrivit investigaţiei, şi acizii graşi omega 3 EPA şi DHA (acidul eicosapentaenoic şi acidul docosahexaenoic), care se găsesc în unele specii de peşte, protejează împotriva bolilor cardiovasculare.

Potrivit cercetătoarei americane Kris-Etherton, care a condus studiul, uleiul de măsline, prezent masiv în alimentaţia mediteraneană, este foarte sănătos, dar nu este o sursă importantă de acid alfa-linoleic.

Articole din aceeasi categorie