Momente duhovniceşti la Iclod

La sfârşitul săptămânii trecute, pe Valea Someşului Mic toate drumurile au dus la Iclod. Biserica Ortodoxă „Sf. Nicolae” din centrul localităţii şi-a prăznuit ocrotitorul, prilej cu care parohia ortodoxă şi Asociaţia „Glasul tinerilor iclodeni” au organizat un şir de manifestări religioase întinse pe parcursul a trei zile, încununate, duminică, de o slujbă arhierească.

Bucuria prilejuită de prăznuirea unuia dintre cei mai iubiţi sfinţi ai Bisericii a fost desăvârşită de prezenţa ÎPS arhiepiscop şi mitropolit Andrei, alături de un sobor de preoţi în frunte cu părintele protopop de Gherla, Paul Iulian Isip. Sfânta Liturghia a fost oficiată de ÎPS Andrei, care în cuvântul său a scos în evidenţă frumuseţea evlaviei pe care credincioşii din toate timpurile au avut faţă de Sfântul Nicolae,  detaliind bunătatea, smerenia şi dragostea de care acesta a dat dovadă. În cadrul  slujbei a cântat corul bisericii condus de Gabriel Pop, un  scurt  program de colinde susţinând tinerii Ansamblului folcloric „Dansatorii de pe Someş”, condus de soţii Emil şi Janina Bodea. Cu ocazia acestei frumoase sărbători, ÎPS Andrei a înmânat primarului comunei Iclod, Emil Pârţoc şi preotului paroh Nicu Claudiu Herinean   „Crucea Mihai Vodă”, acordând totodată distincţii şi diplome de aleasă cinstire membrilor Consiliului parohial al Bisericii Ortodoxe „Sfântul Nicolae” Iclod.

Tot duminică, la Iclod, în prezenţa ÎPS Andrei a avut loc binecuvântarea Casei parohiale, moment onorat, de asemenea, de sute de credincioşi. Înaltul ierarh nu a uitat să evidenţieze realizările edilitar-gospodăreşti din comuna Iclod, de unde domnia sa a plecat cu impresii dintre cele mai plăcute.

Zilele Sfântului Ierarh Nicolae s-au încheiat la Centrul Cultural din vecinătatea sediului Primăriei Iclod cu un splendid concert de colinde, susţinut de Corul bărbătesc al Parohiei Ortodoxe Iclod, dirijat de preotul paroh Nicu Claudiu Herinean. SZ. Cs.

Articole din aceeasi categorie