Armenii catolici din România au un nou administrator apostolic

Zilele trecute, Papa Francisc l-a numit pe mons. Kovács Gergely în funcția de administrator apostolic pentru armenii catolici din România.

Mons. Kovács Gergely este arhiepiscopul de Alba Iulia, instalat în luna februarie a acestui an și care îl înlocuiește pe dr. Jakubinyi György, arhiepiscop emerit de Alba Iulia.

Uniți cu Roma din 1686, armenii catolici din România au în prezent patru parohii: Gherla, Gheorgheni, Dumbrăveni și Frumoasa. În total, în aceaste zone trăiesc 384 de armeni.

Fostul administrator apostolic, dr. Jakubinyi György, printr-o scrisoare adresată credincioșilor armeni le-a mulțumit acestora pentru receptivitatea și atașamentul lor pe timpul cât a fost arhiepiscop de Alba Iulia, Înaltpreasfinția Sa onorând în fiecare an tradiționala sărbătoare anuală Sfântul Grigore Luminatorul a comunității armenești gherlene.

Armenii din municipiul Gherla au salutat cu bucurie și cu dragoste creștinească numirea, de către Papa Francisc, a arhiepiscopului dr. Kovács Gergely în funcția de administrator apostolic pentru armenii catolici din România.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie