In memoriam Pr. Ioan Romulus Silaghi

Pr. Ioan Romulus Silaghi, consilier pastoral emerit în Eparhia de Cluj-Gherla, îndrăgit preot și dascăl, devotat slujitor al Domnului, s-a născut în 30 august 1938, în satul Suceag, comuna Baciu.

A urmat Școala Pedagogică din Cluj-Napoca, pe care a absolvit-o în 1955, iar apoi a fost, mult timp, învățător. A urmat Institutul Teologic Greco-Catolic din Cluj-Napoca, reînființat după anul 1990 și a primit hirotonirea preoțească la 14 aprilie 1991 (în Duminica Tomii), prin mâinile Arhiepiscopului George Guțiu, în prezența Cardinalului Alexandru Todea, în Piața Libertății din Cluj-Napoca.

Prin viața sa, a fost un adevărat model, mereu disponibil, la orice oră din zi sau din noapte, dornic să asculte, să învețe, să ajute. A mijlocit multor oameni aflați în dificultăți ajutorul de care aveau nevoie, a dăruit, acolo unde era lipsă, fără să aștepte decât un gând bun.

Un loc preferat de pr. Romulus a fost confesionalul, în care a petrecut nenumărate ore. De multe ori spovedea la o biserică la orele dimineții, pentru ca, după prânz, să meargă la o altă biserică unde era nevoie de ajutor. Seara, mereu la pas pe străzile Clujului, se îndrepta spre domiciliu, pentru ca a doua zi să pornească din nou spre a celebra Sfânta Liturghie și a primi credincioșii la spovedanie și îndrumare.

Preot dăruit și dascăl înțelept, și-a împlinit cu devotament misiunea până la ceasul ultimei chemări. Bunul Dumnezeu să-l înalțe acum în bucuria Învierii, alături de Fiul Său, Isus Hristos, de Preacurata Fecioară Maria, de toți sfinții și mărturisitorii Bisericii pe care a slujit-o!

Rămas bun, Părinte Romulus!

Articole din aceeasi categorie