Icoana făcătoare de minuni, de la Nicula primită cu bucurie şi smerenie de creştinii gherleni

Scoasă în procesiune în prezenţa arhim. Dumitru Cobzaru, exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Vadului, Feleacului şi Clujului, Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, de la Mănăstirea Nicula, a trecut într-o maşină, în spaţiul deschis, din spate, şi prin municipiul Gherla, unde a fost primită cu bucurie şi smerenie.

Maşina însoţită de jandarmi a traversat străzile principale ale oraşului, în timp ce au răsunat clopotele tuturor bisericilor ortodoxe, iar de la geamurile locuinţelor, sute de oameni au însoţit cu privirea convoiul. În faţa lăcaşurilor de cult icoana a fost salutată de preoţii parohi, pe platoul din faţa Bisericii Ortodoxe Gherla III – „Sfânta Treime şi Sfinţii Martiri Brâncoveni” fiind prezent preotul protopop Paul Iulian Isip. Cu toţii s-au închinat în momentul trecerii maşinii.

După ce Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, de la Nicula, a trecut şi prin municipiile Cluj-Napoca şi Bistriţa, seara, la întoarcerea la sfânta mănăstire, a poposit şi în comuna Mintiu Gherlii, unde în faţa frumoasei biserici „Sf. Dumitru” a fost salutată de preotul paroh Marius Ormenişan, iar în faţa locuinţei sale, şi primarul Dumitru Oltean, un bun creştin, şi-a exprimat bucuria trecerii procesiunii prin aşezarea pe care o administrează.

Pe tot parcursul drumului, credincioşii au respectat cu stricteţe măsurile de siguranţă stabilite de autorităţile locale, urmărind procesiunea de la distanţă, de la ferestrele locuinţelor.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie