Curs gratuit de formare profesională „Îngrijitoare bolnavi la domiciliu”, derulat de Crucea Roşie

Societatea Naţională de Cruce Roşie din România derulează, începînd din 6 aprilie a.c., cursul de formare  “Îngrijitoare bolnavi la domiciliu”, în judeţele Arad, Bacău, Braşov, Sector 5 Bucureşti, Buzău, Cluj, Hunedoara, Prahova, Maramureş, Timiş, Tulcea, Olt şi Satu Mare. Cei 504 cursanţi (cîte 28 din fiecare judeţ), care au fost selectaţi de filialele de Cruce Roşie din rîndul angajaţilor din unităţile cu specific medico-social (spitale, creşe, gradiniţe, centre rezidenţiale pentru persoane vîrstnice etc ), vor finaliza cursul în 21 octombrie.

„Obiectivul proiectului îl reprezintă creşterea nivelului de calificare pentru 2.520 de angajaţi necalificaţi şi/sau cu un nivel scăzut de calificare din domeniul medico-social, contribuind la facilitarea / crucea rosieîmbunatatirea accesului şi participării la programe de formare profesională continuă (FPC) din cele 8 regiuni de dezvoltare din Romania. Grupul ţintă al proiectului va fi format din angajaţi necalificaţi (cu vîrste între 18 şi 64 de ani) pentru domeniul în care lucrează sau cu un nivel scăzut de calificare, respectiv: nivel 1 de calificare – îngrijitor copii, babysitter, îngrijitor bătrîni la domiciliu, brancardier; nivel 2 de calificare – infirmieră, îngrijitor bolnavi la domiciliu, mediator sanitar, operator introducere, validare şi prelucrare date. Prin participarea cursanţilor înscrişi la programul „Îngrijitoare bolnavi la domiciliu” se vizează îmbunătăţirea nivelului de calificare a forţei de muncă, dezvoltarea competenţelor profesionale,  creşterea oportunităţilor de accesare a altor posturi şi de avansare în cadrul pieţei muncii, asigurarea stabilităţii postului, precum şi creşterea accesului la metode alternative moderne de formare continuă” – se precizează într-un comunicat al Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România, remis presei.

Cursul este organizat în cadrul proiectului “Pro-Sănatate – Creşterea accesului angajaţilor din sistemul medico-social din România la programele de formare profesională continuă”, cofinanţat din Fondul Social European – Investeşte în Oameni! şi implementat, în perioada 24 aprilie 2014 – 23 octombrie 2015, de Asociaţia pentru Dezvoltare şi Promovare Socio-Economică, CATALACTICA, în parteneriat cu Societatea Naţională de Cruce Roşie din România şi Fundaţia pentru Recuperare, Integrare şi Promovare Socială ECHOSOC.

M. T.

Articole din aceeasi categorie