Corurile Bisericii Greco-Catolice au pornit cu colindul

Înscriindu-se pe traseul spiritual ce îndreaptă întreaga creştinătate spre Sărbătoarea Naşterii Mîntuitorului nostru Isus Hristos, Corul „Magnificat” al Catedralei Episcopale greco-catolice din Cluj-Napoca va susţine astăzi, 17 decembrie a.c., ora 19, un concert de colinde la Catedrala „Schimbarea la Faţă” (str. Eroilor nr. 10).

În programul prestigiosului cor dirijat de prof. Alexandru Suciu se afla lucrări din creaţia compozitorilor C. Bence-Muk, T. Coste, N. Lungu, T. Popovici, M. Cuteanu, Gh. Cucu, N. Lungu, Gh. Soima, V. Stanciu, E. Dragea.

Soliştii Dora Ioniţă Răchită, Lorant Iosif Barta, Maria Subţirică, Lavinia Bocu, împreună cu Cornelia Cuteanu la pian, vor adăuga concertului, prin frumuseţea interpretării, bogăţie spirituală şi armonie, astfel încît catedrala va deveni cu adevărat peştera în care se afla Domnul Isus, ca Prunc nou-născut în iesle.

Corul „Angeli” al Bisericii „Ioan Bob” din Cluj-Napoca, dirijat de Angela David, a susţinut un concert de colinde sîmbătă, 15 decembrie, tot în incinta Catedralei greco-catolice clujene „Schimbarea la Faţă”. Tinerii din corul „Angeli” au colindat împreună cu prietenii lor, Grupul de copii STAR din Tirgu-Mureş, condus de Codruţ-Gabriel Morariu.

Un alt moment artistic, prilej de manifestare a candorii copiilor, a avut loc sîmbătă, 15 decembrie a.c., ora 19.30, în Capela „Sfîntul Iosif” a viitoarei catedrale din P-ţa Cipariu. Copiii din Parohia „Andrei Mureşanu” au interpretat o scenetă de Crăciun şi Corul de copii „Jubilate”, condus de interpreta folk Cristina Pătraşcu, a colindat, invocînd prin cîntec lumina stelei Bethleemului ca şi călăuză pentru toţi cei ce se îndreaptă spre întîlnirea cu Iisus Hristos. Corul, format din 30 de copii, dă săptămînal răspunsurile liturgice în cadrul Liturghiei copiilor, ce are loc în capelă.

Evenimentul Naşterii după trup a Domnului şi Mîntuitorului nostru Isus Hristos este un fapt încadrat în timpul istoriei, ce a fost vestit păstorilor de către un mesager divin. Pentru noi, astăzi, Sărbătoarea Crăciunului este invitaţia pe care Biserica o face la o întîlnire personală cu Dumnezeu, întîlnire care poate să dea alt sens vieţii noastre, să ne îndrepte de la moartea păcatului spre bucuria vieţii veşnice. Toţi cei ce pornesc cu colindul sînt mesagerii de azi, care ne aduc vestea cea bună a prezenţei lui Dumnezeu în viaţa noastră. De aceea, concertele de colinde sînt, în varietatea lor, o unică invitaţie de a porni şi a vedea „cuvîntul acesta ce s-a făcut…” (Lc 2,15)

V.S. – DIRMM

Articole din aceeasi categorie