Consumul de peşte protejează împotriva pierderii auzului provocat de îmbătrînire

Consumul regulat de peşte protejează împotriva pierderii auzului provocat de îmbătrînire – este concluzia unui studiu realizat de cercetători de la Brigham and Women’s Hospital din Boston şi menţionat de passionsante.be, informează AGERPRES

Studiul s-a ocupat de femei, dar nu există niciun motiv pentru care rezultatele să nu se aplice şi bărbaţilor. Cercetarea a Peste-2durat circa 20 de ani şi a cuprins 65.000 de participante. Obiceiurile lor alimentare au fost puse în relaţie cu cazuri de pierdere naturală a auzului (fără cauza traumatice), fenomen extrem de frecvent, asociat cu înaintarea în vîrstă.

Unul din rezultatele cele mai relevante arată că femeile care mănîncă de cel puţin două ori pe săptămînă peşte – indiferent de care – prezintă un risc cu 20% mai mic să li se altereze auzul, faţă de cele care consumă rar sau deloc.

Consumul regulat de peşte permite prevenirea – într-o oarecare măsură – a tulburărilor auditive legate de îmbătrînire şi, în orice caz, întîrzierea declanşării sau atenuarea amplorii fenomenului, apreciază cercetătorii. Ei adaugă că şi crustaceele joacă acelaşi rol.

Articole din aceeasi categorie