Concurs de fotografie: „Viața Bisericii în timp de pandemie”

Cetățenii români și de altă naționalitate care au surprins, prin intermediul fotografiilor, un cadru legat de activitatea filantropică sau liturgică a Bisericii Ortodoxe Române din perioada pandemiei sunt invitați să se înscrie la un concurs organizat de Agenția de știri Basilica.

Intitulat „Viața Bisericii în timp de pandemie” și organizat în contextul anului comemorativ al filantropilor ortodocși români, concursul de fotografie se desfășoară cu binecuvântarea Patriarhului Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitului Părinte Daniel, exclusiv în mediul online.

La acest concurs fiecare participant poate să înscrie o singură fotografie, care trebuie trimisă pe adresa de email foto@basilica.ro până în data de 28 iunie a.c., ora 23:59. Fotografia trebuie să fie realizată de participantul la concurs, să fie în format JPG / JPEG, să aibă între 4MB și 20MB, să conțină cel puțin un element religios cu trimitere la Biserica Ortodoxă Română în contextul pandemiei de coronavirus, să nu includă watermark/logo/text și să aibă datele EXIF disponibile. Fotografia trebuie să fie inclusă ca atașament la emailul trimis.

La concurs nu pot participa angajații din media bisericească și fotografii centrelor eparhiale.

Fotografiile vor fi evaluate de un juriu format din Preasfințitul părinte Varlaam Ploieșteanul, episcop vicar patriarhal și secretar al Sfântului Sinod (președinte onorific), Sorin Onișor și fotografi ai Agenției de știri Basilica și ai ziarului Lumina.

Sunt anunțate premii în valoare de 3.800 lei, astfel: pentru locul I: imprimantă Canon Selphy CP-1300, un album de fotografie și 1000 lei; locul II: Fujifilm Instax Mini 70 Aparat Foto Instant, un album de fotografie și 700 lei; locul III: ADATA HD710 HDD Extern 2TB, un album de fotografie și 500 lei.

Organizatorii recomandă participanților să încarce imaginile cu care participă la concurs pe conturile lor personale de pe rețelele de socializare, însoțite de hashtag-ul #bisericainpandemie și să eticheteze paginile oficiale ale Agenției de știri Basilica.

M. TRIPON

Articole din aceeasi categorie