Comisia de Ortopedie Pediatrică a MS se opune oricărui tratament inovativ care nu are o susţinere ştiinţifică

Comisia Naţională de Ortopedie Pediatrică a Ministerului Sănătăţii a anunţat marţi că se opune oricărui tratament inovativ care nu are o susţinere ştiinţifică, potrivit prevederilor naţionale şi internaţionale.

Într-un comunicat transmis AGERPRES, Comisia Naţională de Ortopedie Pediatrică precizează că se delimitează de orice act care nu poate fi încadrat în codul bunelor practici medicale şi de orice atitudine sau acţiune care contravine Codului deontologic al profesiei. Totodată, Comisia Naţională a MS arată că se opune oricărui tratament inovativ care nu are o susţinere şi o documentare ştiinţifică, în conformitate cu toate rigorile naţionale şi internaţionale. În acest sens, Comisia a anunţat că va propune ministrului Sănătăţii aprobarea unui cod de procedură pentru situaţiile în care aplicarea unei tehnici sau a unui tratament inovativ se impune. Totodată, acest for anunţă că a început procesul de elaborare a protocoalelor terapeutice pentru cele mai frecvente afecţiuni ortopedice ale copilului, astfel ca, până la sfârşitul anului 2017, să fie elaborate şi publicate toate protocoalele terapeutice.

Comisia Naţională a MS, prin specialiştii din componenţa sa, va monitoriza permanent activitatea secţiilor şi a departamentelor de ortopedie pediatrică, atât din reţeaua publică, cât şi din cea privată, pentru a nu mai fi posibilă aplicarea unor tratamente cu susţinere ştiinţifică îndoielnică. Nu în ultimul rând, Comisia consideră deosebit de importantă o reapropiere între specialist şi pacient şi, din acest motiv, propune ca reprezentanţii societăţii civile, prin intermediul ONG-urilor, care au drept scop promovarea stării de sănătate a populaţiei, să fie invitaţi permanent la toate şedinţele acestui for.

Articole din aceeasi categorie