Biserica “Emanuel” din Aluniş a împlinit 10 ani

Duminică dimineaţa, într-un cadru festiv s-a sărbătorit împlinirea a 10 ani de la deschiderea Bisericii Baptiste „Emanuel”, din comuna Aluniş, o frumoasă realizare a creştinilor din localitate.

În cadrul unei slujbe religioase, pastorul lăcaşului de cult, Cornel Fedor, a evocat etapele importante ale construcţiei, la sărbătoarea din weekend fiind prezentă şi o delegaţie de 14 persoane din oraşul olandez Hiddelharnis, care în ultimii ani au sprijinit mult biserica şi comunitatea baptistă din Aluniş. Amfitrionul a şi mulţumit oaspeţilor pentru ajutorul acordat în ridicarea bisericii şi a unei săli pentru diferite activităţi educative şi religioase.

Cu ocazia evenimentului, reprezentanţii localităţii olandeze au transmis salutul lor de prietenie, susţinând şi un frumos concert coral, mult aplaudat de cei prezenţi în biserică. Din partea oaspeţilor din Ţara Lalelelor a vorbit Jan van Made, care a şi acompaniat la orgă corul mixt din Middelharnis. Au mai cântat tinerii bisericii, dar şi invitaţii din localitatea Hăşdate, de lângă municipiul Gherla. Daciana Berindean, din Gherla, a susţinut un recital de poezie. Un moment emoţionant a fost programul prezentat de Corul Copiilor din Aluniş, în repertoriu figurând piese de muzică creştină. Toţi membrii  grupului au primit din partea oaspeţilor olandezi câte o Biblie pentru copii şi dulciuri. Adulţii au avut parte şi ei de un frumos cadou, o Biblie în limba română.

Cu prilejul deplasării, olandezi au vizitat lăcaşuri de cult şi intituţii culturale din Cluj-Napoca şi au făcut cunoştinţă cu viaţa şi activitatea creştinilor de pe Valea Alunişului, de unde au plecat acasă cu amintiri plăcute.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie