Balsam pentru sufletul creştinilor gherleni

Datorită restricţiilor impuse din cauza pandemiei Covid-19, în aceste zile din preajma sărbătorilor pascale, şi în municipiul Gherla slujbele oficiate în cele 4 biserici ortodoxe îşi urmează cursul firesc, dar sunt săvârşite în interiorul lăcaşurilor de cult, cu uşile închise, aşa cum solicită autorităţile.

Slujba Învierii Domnului se va săvârşi noaptea, la ora 00;00, doar în interiorul bisericii, fără înconjurarea acesteia. Sfintele Paşti vor fi distribuite de consilierii  şi voluntarii parohiilor ortodoxe, însoţiţi de oamenii de ordine, în ziua de sâmbătă, 18 aprilie, în intervalul orar 7:00-17:00.

La Biserica „Sfânta Treime şi Sfinţii Martiri Brâncoveni” Gherla III, de pe strada Clujului (colţ cu strada Hăşdăţii), Cuvântul la Denia din Sfânta și Marea Marţi a fost rostit de protopopul Protopopiatului Ortodox Gherla, Paul Iulian Isip. Toate slujbele oficiate în aceste zile în cadrul Parohiei III Gherla sunt transmise online, astfel că toţi creştinii oraşului au posibilitatea să urmărească live aceste momente duhovniceşti, un adevărat „balsam” pentru sufletul nostru.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie