APIDIETA aduce beneficii maxime în alimentaţia omului, afirmă Alina Varadi de la Casa Bio

CASA BIO este magazinul cu cea mai mare diversitate de produse apicole din România.

Sortimente diverse de miere BIO, polen crud BIO, lăptişor de matcă BIO, păstură crudă, apilarnil, venin de albine, miere cu goji, cătină în miere, miere cu muguri de pin, brad etc. – pot fi cumpărate, cu garanţia produsului autentic, la Casa BIO.

Alina Varadi, managerul centrului Casa Bio, susţine, cu fermitate, că APIDIETA este cea mai benefică pentru menţinerea sănătăţii noastre. Păstura, mierea, propolisul şi lăptişorul de matcă au efecte terapeutice excepţionale.

Varadi a decis să fie ea însăşi producător de lăptişor de matcă, după ce a constatat, cu uimire, că pe piaţa din România se vând, cu bună ştiinţă, contrafaceri nepermise ale acestui produs.

„Piaţa este plină de lăptişor de matcă din China, de contrafaceri. Deşi se cunoaşte acest fapt, comercianţii nu spun, onest, că vând aşa ceva. Şi păstura poate fi contrafăcută uşor, cu diverse variante de fermentaţie a polenului. Păstura adevărată, crudă, este fermentată de albine în prezenţa unor enzime, timp de trei luni, în condiţiile aerului din stup”, a explicat managerul Casei Bio.

Alina Varadi atrage atenţia că alimentele denaturate, superprocesate şi aditivate chimic sunt responsabile de apariţia şi întreţinerea tumorilor, a cancerului. Totodată, ea subliniază că în alimentaţia lor zilnică, românii folosesc în exces pâinea şi spune că hrana care se autodigeră – cu produse apicole autentice – este, de departe, cea mai folositoare organismului.

„Când am deschis acest magazin nu m-am gândit la o afacere, la profit, ci am conceput totul drept o investiţie în sănătate. Rentabilitate? Numai în sănătatea mea şi a copiilor mei. Investiţia noastră de aici este în sănătate. Personalul care lucrează în magazin face totul cu multă dragoste”, a arătat managerul centrului Casa Bio, adăugând că, în România, incidenţa cancerului a devenit alarmantă. Din păcate, oamenii se trezesc la realitate numai când sunt pe marginea prăpastiei. Pentru unii dintre ei, cele mai valoroase lucruri din viaţă sunt banii, casele, sau maşinile. „Depinde de scara de valori a fiecăruia, dar eu n-am întâlnit persoană plină de bani care să fie fericită. Banii sucesc minţile la toată lumea”, afirmă Alina Varadi.

Ea se consideră, alături de medicul cu care a deschis Casa Bio, cel mai mare consumator de produse din acest centru pentru o nutriţie sănătoasă. „Degeaba eşti managerul unui astfel de magazin dacă nu profiţi de produsele de aur comercializate aici”, spune Alina Varadi.

PĂSTURA. Polenul proaspat recoltat de albine este depus în celulele fagurilor, tasat cu capul (astfel crează condiţii anaerobe de fermentaţie). Albinele îi adaugă miere şi enzime din secreţiile lor salivare. În condiţiile de temperatură şi umiditate ale stupului are loc o fermentaţie lactică şi va rezulta păstura. Albina o va folosi la hrana larvelor.

Păstura proaspată este un aliment probiotic, bogat în fermenţi lactici. Din punct de vedere nutritiv şi al proprietăţilor antibiotice este mult mai valoroasă decât polenul. Păstura proaspată este, sub aspect curativ, mai activă decât cea uscată şi îşi păstrează proprietăţile antibiotice timp de 17 ani, dacă este conservată în condiţii igienice, la temperatura de zero grade Celsius şi ferită de lumină. I se mai spune şi “pâinea albinelor”. Are un rol hepatoreparator, imunostimulator şi, prin consumarea ei, obţinem rezultate foarte bune în afecţiuni ale stomacului şi ficatului. Tratamentele cu păstură se fac individualizat pe pacient, în funcţie de stadiul afecţiunii. Există studii de caz care relevă că o cură cu un kilogram de păstură proaspătă dă rezultate în tratarea virusului hepatic.

PROPOLISUL. Este un amestec de răşini recoltat de albine din scoarţa copacilor şi mugurii răşinoaselor (plop, fag, stejar, prun, castan, frasin, pin, brad, molid), la care se adaugă secreţiile lor proprii (ceara), pentru a-l folosi în stup la acoperirea fisurilor, ori la îmbălsămarea invadatorilor stupului.

LĂPTIŞORUL DE MATCĂ românesc este cel mai activ în primele şase luni de la recoltare. Nu este doar un medicament, ci un aliment natural, având un conţinut ridicat de proteine (aprox. 15%) şi vitamine. În zona Clujului se produce lăptişor de matcă în cantităţi mici.

VENINUL DE ALBINE are extraordinare proprietăţi de activare a circulaţiei periferice, antialgice la nivel articular, fiind şi un relaxant muscular.

La Casa Bio sunt expuse, pe rafturi, peste 5.000 produse, toate certificate ecologic şi naturale, ce nu conţin substanţe chimice de sinteză, conservanţi sau aditivi.

Găsim la Casa Bio produse fără gluten, produse congelate, cereale, paste, uleiuri presate la rece, fructe şi legume, seminţe de plante oleaginoase, lapte, unt şi smântână vegetale, alge, mirodenii, oţeturi, cosmetice, articole pentru curăţenie, vinuri, dar şi cărţi.

„Uleiurile obţinute prin presare la rece au importante proprietăţi terapeutice. Sunt bogate în acizi graşi esenţiali ce nu pot fi sintetizaţi de către organism, dar sunt deosebit de importanţi, ei intră în structura membranelor tuturor celulelor. Consumul lor moderat şi cât mai variat ne ajută în prevenţia bolilor cardio-vasculare, a diabetului zaharat, bolilor reumatice, afecţiunilor neurodegenerative. Sunt uleiuri nerafinate şi au un gust caracteristic, pregnant. Întotdeauna se adaugă în mâncăruri la final, nu se fierb, pentru a nu pierde din efectele benefice”, ne sfătuieşte Alina Varadi.

Casa Bio, oferă, şi prin serviciul de Catering BIO, hrană ecologică, sănătoasă.

În altă ordine de idei, gătitul acasă devine o plăcere graţie aparaturii care face munca oricărei gospodine mult mai uşoară: uscător de fructe şi legume, oală inteligentă electrică şi programabilă, moară casnică, germinator, storcătoare manuale şi electrice de clorofilă, aparat pentru lapte din seminţe şi fructe oleaginoase, curăţător de fructe. Toate pot fi achiziţionate din magazin. Nu în ultimul rând, Casa Bio oferă purificatoare şi umidificatoare de aer.

Carmen FĂRCAŞIU

 

Articole din aceeasi categorie