Uite cine vorbește despre unitate!

Săptămâna trecută, Curtea Constituţională, cu unanimitate de voturi, a confirmat şi validat rezultatul alegerilor pentru funcţia de preşedinte al României din al doilea tur de scrutin. “Constată că domnul Klaus-Werner Iohannis este ales în funcţia de preşedinte al României, obţinând cel mai mare număr de voturi din cele valabil exprimate”, a transmis CCR. La câteva zile după anunțul făcut de instanța de contencios constituțional, mai exact cu ocazia Zilei Naționale, președintele reales a ținut să le vorbească românilor, printre altele, despre mesajul de unitate pe care l-a transmis peste timp momentul de la 1918. “Doar împreună suntem puternici! Doar împreună descătuşăm întregul potenţial al naţiunii noastre! Doar uniţi ne punem în valoare resursele imense de inteligenţă şi creativitate, pentru a face performanţa de care ştim cu toţii că românii sunt capabili”, a punctat Iohannis, la recepţia organizată la Palatul Cotroceni. Cât de mult are grijă Iohannis ca societatea românească să fie unită ne-am lămurit în cei cinci ani de mandat pe care i-a parcurs în funcția de președinte al României.

Cum poate fi crezut Iohannis când vorbește despre unitate când în toți acești ani a orchestrat adevărate operațiuni de manipulare menite să ducă la divizarea populației. Vă mai amintiți momentul din 2016 când a ieșit în stradă pentru a protesta împotriva celor care au câștigat în mod democratic cu două luni înainte alegerile parlamentare? A fost un gest incalificabil prin care președintele a făcut tot posibilul să-i instige pe o parte dintre români să se mobilizeze pentru ca prin alte mecanisme decât cele constituționale să determine schimbarea guvernului. Comportamentul președintelui a fost unul grav și din păcare nu a fost singurul gândit să divizeze societatea. Și felul în care s-a raportat la diaspora a fost tot o tactică a lui Iohannis de a-i diviza pe români, de a-i pune pe cei din afară împotriva celor din țară. Tot în această linie s-au înscris ieșirile publice ale lui Iohannis prin care i-a împărțit pe români în democraţi şi ne-democraţi sau în „psd-iști și români”.

Așa că după câte a făcut și cum s-a raportat la români, sădind ură între grupuri sociale și alimentând tensiune pe tot parcursul primului mandat de președinte, Iohannis ar fi trebuit să se ferească de cuvântul „unitate” ca dracu de tămâie. Cred însă că la 1 Decembrie șeful statului nu a spus ce gândește și că pur și simplu a citit de pe foaie rândurile așternute de consilierii săi pentru a da bine de Ziua Naţională. Altfel nu se explică sub nicio formă acțiunile sale din ultimii cinci ani și discursul pe care l-a avut de Ziua Națională.

Cosmin PURIȘ

Articole din aceeasi categorie

One Response to Uite cine vorbește despre unitate!

  1. Cumhurbașkan Imprudenciu

    Johannis trebuia să asigure o deplină unitate între infractori și DNA, să promoveze armonia dintre pușcăriașii periculoși și victimele lor !Trebuia să spună un DA hotărît recursului compensator !!Dar el a ales să se opună subculturii sudiste a șmecheriei și minciunii !
    Nasol !