Transilvania Bikers

 

 

 

 

 

O adevărată…agitaţie europeană pe două roţi s-a consumat, sâmbătă şi duminică, în zona metropolitană a municipiului Cluj – Napoca.Mai bine de 2000 de motociclişti şi-au încălecat caii putere, plecând din numeroase localităţi ale României, din Germania, Ungaria, Polonia, Olanda şi alte ţări ale bătrânului continent, pentru a fi prezenţi la cea de a XXI – a ediţie ,,Transilvania Bikers’’.

De vineri, numărul motocicletelor ce au împânzit Drumul European E – 60 a fost greu de înregistrat, însă spaţiile de cazare din hotelurile şi pensiunile din vecinătatea Gilăului au fost chiar sufocate.
Am menţionat Gilăul, deoarece la Campingul din capătul vestic al viguroasei comune, a fost instalat Punctul de comandă ce a coordonat şi a dat startul în toate acţiunile desfăşurate de numeroşii temerari veniţi să arate clujenilor abilitatea cu care ştiu să strunească caii putere aşezaţi între cele două roţi.
Şi cum Campingul a fost asaltat de numărul enorm de mare al motocicletelor şi corturilor de mici dimensiuni montate aici, animaţia spectacolului distractiv desfăşurat pe scena montată în incinta locaţiei, a fost deranjată de ploaia puternică asociată cu mici…bobiţe de gheaţă.
Formaţiile Charlie Sas Band, Rebel Rok, Cirudd, Crazy Plumbers şi Bronx au fost nevoite să-şi restructureze repertoriile scenice, dar poate că nedorita ploaie a ajutat piloţii să fie mai odihniţi pentru programul de sâmbătă.
De fapt, sâmbătă s-au consumat evenimentele principale ale acestei ediţii, care au debutat cu Parada motocicletelor, la care sute de motociclişti au parcurs traseul: Gilău – Floreşti, cartierele municipiului Cluj – Napoca şi retur, fiind însoţiţi de echipaje ale Poliţiei şi SMURD, însă cum ora evenimentului a coincis cu…spargerea târgului auto de la Floreşti, circulaţia pe acest segment de drum european a fost strangulată mai bine de o oră. De la ora amiezii au început concursurile tradiţionale debutând cu Trasul funiei, mersul încet, ştafetă, ţopăitul pe linoleu şi altele, pentru care organizatorii au oferit premii.
Stimulente plăcute au primit motocicliştii care au venit de la cele mai mari distanţe, cei mai învârstă, cel mai vechi motor, iar marele premiu al ediţiei a fost o frumoasă şi puternică motocicletă Yamaha, câştigată la tombolă.
Alături de jocuri şi concursuri, miile de motociclişti şi admiratori au aplaudat spectacolul artistic la care şi-au adus contribuţia formaţiile Scarlet, New Proscenium, Cheers Darlin şi Dans 18.
Concluzionând, putem subscrie că a fost o ediţie plăcută, cu un mare impact în planul socializării europenilor ce aleargă pe două roţi şi cărora le recomandăm să nu dea prea multe…bice cailor putere pe ale noastre drumuri aflate în…suferinţă!
Dumitru VATAU

Articole din aceeasi categorie