TeChallenge – concurs de proiecte (și) pentru liceeni

Elevii din învăţământul liceal de stat sau particular din toată ţara pot participa, alături de studenții Universităţii Politehnica din Bucureşti (UPB) și ai Universităţii Tehnice de Construcţii Bucureşti (UTCB), la cea de-a doua ediţie a concursului de proiecte inovatoare în domeniul conectivităţii şi al energiei – TeChallenge, informează AGERPRES.

Potrivit unui comunicat de presă al UPB, prin această competiţie elevii şi studenţii sunt încurajaţi să îşi pună în valoare abilităţile tehnice şi creative, pentru a dezvolta proiecte inovatoare care pun în valoare conectivitatea şi sunt orientate în crearea a noi surse de energie sau eficientizare a celor existente în domenii multiple (oraşe inteligente, mobilitate şi gaze naturale).

Participanţii se pot înscrie pe site-ul proiectului – http://techallenge.pub.ro/ – până la data de 4 octombrie 2018, cu proiecte realizate individual sau în echipă, numărul componenţilor unei echipe nefiind limitat.

Proiectele vor fi evaluate de un juriu format din profesori ai UPB şi angajaţi ai companiei care sponsorizează acest eveniment educaţional (Honeywell Romania), iar criteriile de selecţie vor fi: gradul de inovare, fezabilitatea şi potenţialul de a fi transformate în proiecte reale, precum şi valoarea adaugată a acestora.

Câştigătorii competiţiei vor fi premiaţi cu sume pornind de la 7.000 de lei pentru studenţi, respectiv 6.000 de lei pentru elevi.

Regulamentul concursului este disponibil în format electronic, prin accesarea paginii web a proiectului http://techallenge.pub.ro/ sau www.upb.ro.

Competiţia de proiecte le va permite participanţilor că se afirme în domeniile: eficienţă energetică (procese industriale, facility management, case conectate, clădiri pasive energetic); noi surse de energii regenerabile (eolian, marină, energia valurilor, geotermale, fotovoltaică, biomasă); tehnologii inteligente (smart grids, big data, smart metering); oraşe inteligente şi mobilitate (teritorii pozitive energetic, mobilitate verde, oraşe inteligente); gazele naturale în secolul XXI (power to gas, biometan, GNL, CNG).

Articole din aceeasi categorie