CNE: Haosul generalizat din educație continuă!

Consiliul Național al Elevilor solicită Guvernului României să clarifice situația privind suspendarea cursurilor și să urgenteze procedura de achiziție publică pentru dispozitive conectate la internet, întrucât „orice perioadă în care orele de curs se desfășoară în format online înseamnă  cunoștințe pierdute pentru elevii care nu au acces la internet”.

„Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis, miercuri, suspendarea cursurilor  în format fizic pentru zilele de 25, 28 și 29 septembrie 2020, pentru școlile care vor fi secții de vot, în ciuda faptului că mai multe comitete județene pentru situații de urgență au luat decizia suspendării cursurilor și pentru data de joi, 24 septembrie. Ministerul Educației și Cercetării a emis, de asemenea, un ordin care conține aceleași prevederi precum hotărârea CNSU. Consiliul Național al Elevilor condamnă ferm lipsa de responsabilitate și nepăsarea cu care guvernanții tratează actorii din teritoriu – elevi, părinți și profesori, întrucât decizia de suspendare a cursurilor fizice a venit mult prea târziu, iar autoritățile locale au fost nevoite să ia decizii în baza unor declarații, și nu  a unor decizii ferme venite de la nivel central” – arată CNE.

Totodată, CNE reclamă faptul că în continuare, achiziția  primului lot de tablete este blocată, iar cele 82.000 de mii de dispozitive promise de  minister nu au ajuns la elevi „nici până în ziua de astăzi”, în condițiile în care ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, a declarat că „orice suspendare a cursurilor fizice va fi, pe viitor, înlocuită cu educația online”.

„Haosul generalizat privind anul școlar 2020-2021 continuă! Aflăm, din partea Guvernului României, că lecțiile se vor desfășura în format online vineri, luni și marți, în ciuda faptului că unele comitete pentru situații de urgență au aprobat  suspendarea cursurilor fizice și pentru ziua de joi. Elevii au nevoie de măsuri predictibile și coerente! Anul școlar nu poate continua așa!” – declară președintele Consiliului Național al Elevilor, Rareș Voicu, acesta solicitând guvernanților, în numele CNE, să urgenteze achiziția de dispozitive conectate la internet și să comunice zilnic stadiul licitațiilor pentru aceste dispozitive.

M. TRIPON

Articole din aceeasi categorie