Lecții exclusiv online în școlile desemnate secții de votare

Activitatea didactică ce presupune prezența fizică a elevilor și a profesorilor din unitățile de învățământ preuniversitar în care sunt organizate secții de votare se suspendă în perioada 25 – 29 septembrie. Aceasta se va desfășura exclusiv în sistem online, conform deciziei aprobate prin ordin de ministrul Educației și Cercetării.

„În această perioadă, activitățile didactice în unitățile de învățământ aflate în situația mai sus menționată se vor realiza conform metodologiei privind desfășurarea activităților didactice prin intermediul tehnologiei şi al internetului, precum și pentru prelucrarea datelor cu caracter personal. Procesul instructiv-educativ față în față va fi reluat în data de 30.09.2020, conform scenariilor aprobate de către comitetele județene pentru situații de urgență, cu respectarea tuturor condițiilor de siguranță și igienă sanitară” – precizează Ministerul Educației și Cercetării.

Conform aceleiași surse, propunerea a fost agreată în întâlnirea de lucru de luni, 21 septembrie, pe care ministrul Monica Anisie a avut-o cu reprezentanți ai Asociației Comunelor din România, Asociației Orașelor din România, Asociației Municipiilor din România și Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România.

M. T.

Articole din aceeasi categorie