Târg apicol, la USAMV

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj-Napoca găzduiește, în zilele de 7 și 8 martie, Târgul apicol – un eveniment care se adresează apicultorilor, specialiștilor în domeniu, cercetătorilor, dar și publicului larg.

Evenimentul, care se va desfășura în campusul USAMV Cluj-Napoca, între orele 8:00 – 18:00, va include spațiu expozițional (pe aleile din fața Aulei Magna ”Mihai Șerban”), precum și o sesiune de comunicări științifice și de management pe teme apicole, care va avea loc în 7 martie, între orele 12:00 – 16:00, în Aula Magna „Mihai Șerban”. Printre temele prezentate de cercetători și biologi: Implementarea proiectului B-GOOD în România; Actualități în patologia apicolă; Calitatea produselor apicole; Biomonitorizarea cu albine melifere; Genetica rezistenței albinelor la Varroa.

Vor fi prezenți apicultori din zona Transilvaniei, care vor oferi spre degustare sorturi de miere și polen, iar vizitatorii vor avea ocazia să participe și la expoziția de utilaje și echipamente apicole necesare în stupine. În cadrul târgului se vor afla și expozanți de la Asociația Meșterilor Populari Cluj.

Evenimentul este organizat de USAMV Cluj-Napoca, în parteneriat cu compania ”Viitor Sănătos” – o companie care activează în apicultura din România, fiind axată, în principal, pe consultanță tehnică pentru implementarea proiectelor europene și pe tematică apicolă, cu referire la utilajele necesare în apicultură. Până în prezent, peste 500 de apicultori români au beneficiat de consultanță în implementarea proiectelor europene prin colaborarea cu ”Viitor sănătos”.

Cei care doresc să participe la eveniment în calitate de expozanți pot completa documentele la adresa www.viitorsanatos.ro/blog/targul-apicol-cluj-napoca/.

M. T.

Articole din aceeasi categorie