Studenţi „de poveste”: Gabriel Uifălean

Gabriel Uifălean este proaspăt absolvent a două programe de master la Universitatea Babeş-Bolyai, primul la Facultatea de Istorie şi Filosofie, specializarea Relaţii Internaţionale şi Politici Europene, iar al doilea la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor, specializarea Managementul Resurselor Umane.

Studiile nivel licenţă le-a făcut la Facultatea de Istorie şi Filosofie, specializarea Relaţii Internaţionale şi gabriel-uifalean-1Studii Europene. Pe lângă faptul că a fost student bursier, Gabi s-a implicat, pe parcursul facultăţii, în mai multe proiecte de voluntariat. Patru ani a fost voluntar la Societatea Studenţilor Europenişti, având şi un mandat de coordonator al Departamentului de Resurse Umane. Pe perioada anului 2015, cât Clujul a fost Capitală Europeană de Tineret, a îndeplinit rolul de voluntar în Federaţia SHARE, fiind trainer pentru proiectul Volunteers Academy. De trei ani şi jumătate este voluntar în cadrul UN Youth Association of Romania, filiala Cluj, fiind, pentru un mandat, vicepreşedintele organizaţiei.

Asociaţia Tineretul ONU din România este o organizaţie neguvernamentală, înfiinţată şi condusă de tineri, iar printre scopurile ei se numără promovarea şi încurajarea valorilor şi activităţilor ONU în rândul tinerilor români, al societăţii româneşti şi al comunităţii internaţionale.

În prezent, Gabi este delegat de tineret al României pentru anul 2016-2017, alături de colega lui de la gabriel-uifalean-2Bucureşti, Denisa Bratu. Cei doi sunt însărcinaţi să reprezinte România în cadrul a două vizite la sediul ONU din New York, unde vor susţine câte un discurs referitor la situaţia tineretului din ţară. Programul Delegaţiei de Tineret este organizat de Ministerului Tineretului şi Sportului, împreună cu Ministerul Afacerilor Externe.

Gabi şi Denisa au discutat deja cu tineri care fac internship la Guvernul României, şi au organizat o consultare publică în data de 14 septembrie, la Casa de Cultură a Studenţilor, din Cluj-Napoca, despre problemele cu care se confruntă aceştia în România. Printre temele care s-au discutat au fost: implicarea directă a tinerilor în dezvoltarea şi promovarea politicilor internaţionale de/pentru tineret, dezvoltarea socio-economică, susţinerea activităţilor şi iniţiativelor tinerilor şi de tineret din România etc.

În urma acestor întâlniri, Gabi şi Denisa doresc să devină mediatori între tineri şi factorii de decizie care au puterea de a schimba lucrurile.

Îi urăm succes lui Gabi, în octombrie, când va ţine primul discurs în faţa comisiei ONU!

Adrian MLEŞNIŢE

 

Articole din aceeasi categorie