Sesiunea de toamnă a admiterii la UBB

Sesiunea de toamnă a admiterii la UBB vine cu specializări noi atât la nivelul studiilor de licență, cât și la nivelul masteratelor.

Unele dintre cele mai așteptate programe noi sunt cele de masterat didactic, care vor fi predate în limbile română, maghiară și germană și se adresează absolvenților de licență care doresc să se orienteze spre o carieră didactică, dar și cadrelor didactice din învățământul preuniversitar.

„Peste 24.000 de candidați s-au înscris la UBB în cadrul sesiunii de admitere organizate în luna iulie 2020, astfel încât numărul locurilor bugetate rămase pentru sesiunea septembrie este sub 500 la nivel licență și aproximativ 650 la nivel master. Pe lângă locurile bugetate, candidații vor avea la dispoziție, în această sesiune de admitere, aproximativ 5.200 de locuri cu taxă la nivel licență-zi, respectiv 100 de locuri cu taxă la forma de învățământ cu frecvență redusă. Elevii proveniți de la liceele din mediul rural au la dispoziție, în cadrul acestei sesiuni de admitere, 127 de locuri bugetate, în timp ce românii de pretutindeni vor putea ocupa cele 7 locuri rămase libere în urma primei sesiuni de admitere. Alte 3 locuri le sunt destinate candidaților proveniți din centrele de plasament” – a anunțat, joi, UBB.

Absolvenții de facultate care doresc să se înscrie la master pot opta pentru unul dintre cele 657 de locuri bugetate, 12 locuri fiind alocate de la buget pentru candidații români din afara granițelor țării.

Pentru anul universitar 2020-2021, Universitatea Babeș-Bolyai a oferit 4.976 de locuri bugetate destinate absolvenților de liceu, peste 10.000 de locuri în regim cu taxă și 2.550 de locuri pentru învățământ la distanță și învățământ cu frecvență redusă pentru studii universitare de nivel licență, în cadrul celor 236 de programe de studiu.

La nivel master, pentru anul universitar 2020-2021 UBB a scos la concurs 3.573 de locuri la buget și 6.158 de locuri la taxă în cadrul celor 228 de programe de master (învățământ cu frecvență sau frecvență redusă).

Sesiunea de toamnă a admiterii la UBB va avea loc în perioada 7 – 16 septembrie, iar înscrierea se va realiza exclusiv online, pe platforma https://academicinfo.ubbcluj.ro/admitere/

M. T.

Articole din aceeasi categorie