Seminar Adobe Youth Voices organizat şi coordonat de o profesoară din Dej

La sfîrşitul săptămînii trecute, Colegiul Naţional „Elena Cuza” din Bucureşti a fost gazda celui de-al treilea Seminar Naţional Adobe Youth Voices, organizat de managerul programului AYV în România, profesoara Cornelia Platon, de la Liceul Teoretic „Alexandru Papiu Ilarian” din Dej.

Seminarul s-a desfăşurat pe perioada a două zile (8 şi 9 decembrie), la lucrări participînd peste 60 de profesori de la mai multe şcoli din Bucureşti şi din ţară şi aproximativ 80 de elevi din clase de liceu. De asemenea, au fost prezenţi: inspectori generali din Ministerul Educaţiei, Tineretului şi Sportului, consilieri CNEE, inspectori de la ISMB, metodişti ai CCD Bucureşti şi reprezentanţi ai Primăriei Municipiului Bucureşti. După deschiderea oficială, făcută de prof. Carmen Tica, directorul instituţiei gazdă, au luat cuvîntul doamnele inspector general de informatică şi limba engleză, Nuşa Dumitriu Lupan şi Anca Pegulescu, în continuare lucrările fiind conduse de managerul de program.

Seminarul s-a desfăşurat pe sesiuni de lucru pentru elevi si profesori, prilej cu care, profesoarele de informatică Mihaela Runceanu, de la Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu” din Tîrgu Jiu şi Georgeta Crăciunescu, de la Colegiul Naţional „Elena Cuza”, Bucureşti, au împărtăşit din experienţa dobîndită în doi ani de lucru în program, arătîndu-le totodată participanţilor o parte din realizările elevilor lor.

Referitor la programul Adobe Youth Voices, lansat în 2006, Cornelia Platon a precizat: „AYV este un program filantropic al Fundaţiei Adobe, care îşi propune familiarizarea tinerilor cu experienţe ale lumii reale şi unelte de ultimă generaţie, pentru a-şi comunica şi împărtăşi ideile, pentru a-şi valorifica şi expune potenţialul creator şi, nu în ultimul rînd, pentru a acţiona în comunităţile din care fac parte”.

Doamna Platon este şi coordonatoare I’EARN pentru România, I’EARN fiind unul din partenerii fondatori ai programului. „Prin intermediul I’EARN, programul AYV s-a extins pînă în prezent în 32 de ţări, angajînd peste 27000 de tineri şi 1500 de profesori, în şcoli şi în programe extraşcolare” – a subliniat Cornelia Platon, iar ca o concluzie la lucrările seminarului a adăugat că „atît elevii, cît şi profesorii prezenţi la seminar şi-au manifestat dorinţa de a continua implicarea lor în programul AYV şi de a realiza noi materiale media, care să le aducă satisfacţii atît lor, cît şi şcolilor pe care le reprezintă”.

M. Vaida

Articole din aceeasi categorie