Proiectul „5 licee 5 muzee”, ediția a 13-a, lansat și la Cluj

Până în luna iunie a.c., 500 de elevi din 10 licee din București și Cluj-Napoca vor beneficia de vizite gratuite la 10 muzee din aceste orașe, fiind provocați și la un concurs online de cultură generală, în cadrul proiectului „5 licee 5 muzee”.

Ediția de anul acesta (a 13-a) a proiectului se va desfășura pentru prima dată și în afara Bucureștiului, la Cluj-Napoca, prin implicarea mai multor muzee și instituții.

Lansarea actualei ediții va avea loc vineri, 28 februarie, ora 9:00, simultan la Liceul Teoretic „Traian” din București și Liceul Teoretic „Avram Iancu” din Cluj-Napoca. Evenimentul de deschidere va fi o conferință interactivă, care îi va pune în contact virtual pe participanții din București și Cluj, ce vor da startul proiectului împreună. De asemeni, se va lansa și un concurs pentru elevi, prin care aceștia sunt încurajați să contribuie la o pagină cât mai activă pe site-ul web al unei rețele de socializare, astfel încât „fiecare liceu să reușească să promoveze unul dintre muzeele partenere, prin activitățile educațional-culturale la care vor lua parte pe parcursul proiectului”.

Devenit tradiție, „5 licee 5 muzee” este un proiect educațional pentru elevii de liceu, prin care se încurajează participarea lor la manifestări culturale. La ediția de anul acesta, din București participă: Colegiul German „Goethe”, Liceul Teoretic „Traian”, Liceul Tehnologic „Mircea Vulcănescu”, Colegiul Romano-Catolic „Sfântul Iosif” și Colegiul Tehnic Energetic. Din Cluj-Napoca: Liceul Teoretic “Avram Iancu”, Colegiul Economic “Iulian Pop”, Liceul de Coregrafie și Artă Dramatică “Octavian Stroia”, Colegiul Tehnic „Anghel Saligny” și Colegiul Național „Gheorghe șincai”.

Cele 10 muzee partenere pentru această ediție, care îi vor provoca pe liceeni la concursul online de cultură generală sunt: Muzeul de Artă Veche Apuseană „Ing. Dumitru Furnică – Minovici”, Muzeul Municipiului București, Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” și Muzeul Militar Național „Regele Ferdinand I”, din București, respectiv: Muzeul Etnografic al Transilvaniei, Parcul Etnografic „Romulus Vuia”, Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei, Muzeul de Artă Cluj-Napoca, Muzeul Zoologic al Universității Babeș-Bolyai, din Cluj-Napoca.

Evenimentul este organizat și susținut de ECDL ROMANIA cu sprijinul partenerilor săi: Primăria Municipiului București și Inspectoratul Școlar al Municipiului București, Consiliul Județean Cluj și Inspectoratul Școlar Județean Cluj, împreună cu cele zece muzee partenere.

M. TRIPON

Articole din aceeasi categorie