Profesori clujeni, distinşi cu Premiile Mentor pentru Excelenţă în Educaţie

Zece profesori şi antrenori din mai multe oraşe ale ţării au fost premiaţi de MOL România şi Fundaţia pentru Comunitate în cadrul celei de-a şasea ediţii a Galei Premiilor Mentor pentru Excelenţă în Educaţie desfăşurată miercuri, 20 aprilie, la Cluj-Napoca.

Cei zece, între care şi clujenii Tellmann Jenő, profesor de fizică, şi Gabriela Todor, profesor de Premii-Mentor-1Premii-Mentor-2violoncel, au fost selectaţi de Consiliul Director al Fundaţiei Pentru Comunitate dintr-un total de 274 de nominalizări.

Fiecare dintre cei zece laureaţi din cadrul acestei ediţii a primit un premiu în valoare de 8.000 de lei şi un trofeu special, Trofeul Mentor, realizat de cunoscutul artist plastic Ioan Nemţoi.

Invitata de onoare al acestei ediţii a Galei Premiilor Mentor a fost Ana Blandiana, desemnată recent la Gdansk „Poetul European al Libertăţii”. „A fi mentorul unor tineri înseamnă a prelungi efectul în viitor al acţiunilor de astăzi” – a afirmat Ana Blandiana, care le-a povestit celor prezenţi cum a devenit ea însăşi mentor în cadrul Şcolii de Vară Sighet.

”MOL România oferă Premiul Mentor profesorilor şi antrenorilor de excepţie, considerînd că acesta este un minim gest de recunoaştere publică a muncii şi activităţii zilnice a acestora. Vorbim despre o muncă tăcută, neobservată, deseori neapreciată, dar fără care am fi cu toţii mult mai săraci, pentru că am pierde numeroase talente existente în jurul nostru. Mentorii au darul de a descoperi talentul multor copii şi de a Premii-Mentor-3avea grijă de aceste talente prin asocierea lor cu valori fundamentale de viaţă. Prin această recunoaştere publică dorim să contribuim la aprecierea şi respectul dascălilor în comunităţile unde îşi desfăşoară activitatea”, a declarat Kinga Daradics, CEO & Country Chairman MOL România.

„Organizînd de şase ani acest program cunoscut şi recunoscut atît de dascăli, cît şi de discipoli, observăm că nominalizările cele mai frumoase, valoroase şi convingătoare sînt pregătite din timp, încă de la începutul perioadei de 8 luni disponibile pentru înscriere, prin contribuţia persoanelor care cunosc foarte bine activitatea mentorului, utilizînd şi mijloacele actuale de comunicare. Nominalizările întocmite în ultimele zile ale termenului de depunere, de foarte multe ori nu reuşesc să cuprindă aspecte importante ale unei vieţi de dascăl”, a declarat, la rîndul său, András Imre, directorul executiv al Fundaţiei Pentru Comunitate.

În cadrul galei, organizatorii evenimentului au anunţat şi lansarea ediţiei a şaptea, 2016, a programului. Nominalizările pentru Premiile Mentor pentru Excelenţă în Educaţie se pot depune pînă la data de 31 decembrie 2016. Detalii despre program, pe www.molromania.ro şi www.pentrucomunitate.ro

Articole din aceeasi categorie