Peste o sută de elevi performanţi din toată ţara s-au pregătit, la Cluj, să creeze viitorul

Peste o sută de elevi din România cu performanţe în educaţie, cultură, sport şi leadership şcolar s-au reunit la Cluj, pe parcursul a şapte zile, în cadrul unui proiect intitulat „Creatori de Viitor – Champions United”, informează AGERPRES.

În cadrul proiectului, desfăşurat în perioada 17-23 iulie, liceenii participanţi au lucrat pe secţiuni, în diferite domenii, în special pe proiecte privitoare la tematica educaţiei, alături de specialişti din diferite sectoare, printre care s-a numărat şi academicianul Solomon Marcus.

Proiectul este derulat de Asociaţia 11even din Cluj-Napoca, în parteneriat cu Primăria Cluj-Napoca, Ministerul Educaţiei Naţionale şi cu Universitatea Babeş-Bolyai. „Acest grup de 105 liceeni prezenţi aici din 30 de oraşe înseamnă 114 participări la olimpiade naţionale şi 14 participări la olimpiade internaţionale, 57 de medalii la olimpiade naţionale şi 10 la olimpiade internaţionale, 335 de concursuri naţionale şi 37 internaţionale, 16 medalii la concursuri culturale internaţionale, 25 de medalii la concursuri internaţionale sportive. Ce mi s-a părut interesant e că aceşti elevi au fost sau sînt implicaţi în 2.413 proiecte de voluntariat şi au 11.918 zile de voluntariat însumate”, a declarat Ovidiu Neamţu, iniţiatorul programului „Creatori de viitor” şi preşedintele Asociaţiei 11even.

Acesta a mai spus că elevii participanţi au avut agenda împărţită în mai multe tipuri de activităţi. „Am avut sesiuni pe tematici care ţin de viitor, cum este zona de tehnologie – şi am avut un workshop cu Google cu o temă foarte interesantă: modul în care noile tehnologii pot influenţa educaţia viitorului -, pe zona antreprenorială, zona de finanţe, de vînzări, branding, marketing, educaţia viitorului etc.”, a completat Ovidiu Neamţu.

Rectorul Universităţii Babeş-Bolyai, academicianul Ioan-Aurel Pop, a declarat, prin intermediul unui comunicat, că îi aşteaptă pe elevii participanţi la proiect să devină studenţi ai instituţiei de învăţămînt pe care o conduce. „Prezenţa la Cluj-Napoca – în Capitala Europeană a Tineretului – a peste 100 de liceeni din 30 de oraşe ale României face din oraşul nostru, vechi de două milenii, o emblemă a viitorului. Cînd vorbim de Universitatea Babeş-Bolyai vorbim în primul rînd de tradiţie şi excelenţă. Implicarea noastră în acest proiect demonstrează că sîntem alături mai ales de tinerii cu performanţe deosebite, de liceeni premiaţi la competiţii naţionale şi internaţionale. Ne dorim ca aceşti olimpici să se dezvolte sănătos, să se desăvîrşească în amfiteatrele facultăţilor noastre, să devină studenţi la cea mai veche, mai mare şi – din multe puncte de vedere – mai prestigioasă universitate a ţării, Universitatea Babeş-Bolyai. Aici vor forma împreună cu profesorii lor o comunitate a performanţei de nivel mondial. Studiind la Cluj, aceşti tineri vor dialoga cu excelenţa şi vor cunoaşte lumea succesului, în cele mai importante limbi locale şi internaţionale”, a menţionat Ioan-Aurel Pop.

Participarea elevilor a fost gratuită, iar din partea sponsorilor şi a organizatorilor, cîştigătorii unor competiţii organizate în cadrul proiectului au beneficiat de o serie de premii.

Articole din aceeasi categorie