Pe partea însorită a străzii

Așa trebuie să vă închipuiți existența noastră socială: pe partea însorită a străzii se află politicienii, oamenii de la putere, care încearcă să acopere vacarmul străzii, strigând peste zgomote despre ce bine ne va fi și nouă când vom ajunge acolo, pe partea însorită, însă momentan trebuie să fim înțelegători, pentru că nu există instalată lumina verde la stop, iar bezmeticii din circulație nu ne vor permite să trecem dincolo.
Cam de multă vreme politicienii au uzurpat drepturile copiilor și spun ei lucruri trăznite, care nu provoacă însă amuzamentul celorlalți. Aceștia nu sunt nici inocenți, nici spontani, pur și simplu s-au încrâncenat pe felia lor de putere și așteaptă să dospească, să crească, pe măsura mitomaniei lor politice. Aceasta nu are atingere cu definiția medicală propriu-zisă, dar întrunește toate elementele pentru a fi. Oamenii aceștia mint, 24 din 24 de ore pentru că au pe cine să prostească, pentru că sunt mulți de aceia care li se uită-n gură, ca la o grădină de trandafiri. Poporului ajuns populație i se vând gogoși reci nici măcar reîncălzite, pentru a avea senzația prospețimii acestora.

De pildă, realizările pe 2018, producția agricolă, creșterea PIB-ului, a nivelului de trai, toate sunt niște gogoși.
Unii confundă nivelul de trai cu coșul de cumpărături mai plin, cu produse mustind de E-uri, întreținerea devine o insomnie iar energia electrică, gazele, cunosc și ele salturi spectaculoase, așa ca hipertensiunea.
Se compară diferența dintre venitul dintre 2016 și cele de pe 2018, ca să înțelegem binefacerile Maicii Tereza, devenită prin metempsihoză alături de Darius Vâlcov și de frumușelul cu pleata albă prematură, specialistă în economie națională.
Evident că în cifrele prezentate prostimii, 2018 este un vârf de bunăstare. S-o luăm un pic geriatric, adică băbește: veniturile din 2016 nu includ subvenția pe agricultură de la UE pe când cele din 2018 o includ. Acest artificiu contabil, această mânărie, explică procentul de 31% din creștere, dar nu se specifică un aspect, poate cel mai important. Șmecherii au decis să includă subvenția agricolă de la UE în bugetul de stat, deci nu este venit al statului român, nici cheltuiala acestuia, ci este procentul suportat de Uniunea Europeană. Cu un asemenea ochi vigilent va trebui să priviți proiectul de buget publicat în 31 ianuarie 2019, pentru anul 2019. Cifrele care apar acolo pot fi povestite, traduse pentru tot românul, dar el nu are grija asta, săracul: pândește să-l audă pe poștaș pe scări, a pregătit cinci lei pentru el și-i mulțumește lui Dumnezeu că a mai prins o nouă zi.
Toate acele cifre din noul buget sunt niște abstracții, dar unele strigă de la sine, mai ales cele din investiții, traducându-se simplu canci autostradă, umblați pe ce aveți! Statul român, pentru a putea manevra 1000 de miliarde de lei, are nevoie de banii ăștia în primul rând, așa că se va întoarce cu fața spre partea umbrită a străzii și va striga la noi:„Vedeți-vă de treabă, o să vă facem fericiți, poate o să doară un pic, dar până la urmă toată lumea o să cânte-n cor!”
Un sentiment de amărăciune mă încearcă, pentru că oamenii aceștia ne jignesc inteligența, ne desconsideră, ori noi nu suntem proști, pur și simplu am învățat că din când în când să adoptăm prostia în programul nostru de viață.
Metoda se dovedește falimentară. Mai mult clor în apa națiunii, să distrugem orice microb al gândirii și al împotrivirii!

Articole din aceeasi categorie

One Response to Pe partea însorită a străzii

  1. mentat

    awesome ! nice work !