Parada produselor tradiţionale, la USAMV Cluj-Napoca

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca organizează luni, 4 aprilie, cea de-a X-a ediţie a „Paradei produselor tradiţionale”.

Evenimentul – organizat de studenţii anului IV ai Facultăţii de Agricultură, Departamentul Ingineria şi Sigla-USAMVProtecţia Mediului, în cadrul disciplinei Controlul şi certificarea produselor – îşi propune să „scoată din anonimat” 30 de produse agroalimentare autentic româneşti din Transilvania şi Bucovina, „prin construcţia identitară a unui paşaport agroalimentar pe una din schemele de calitate potrivit Regulamentul UE nr. 1151/2012 privind sistemele din domeniul calităţii produselor agricole şi alimentare (produse tradiţionale: DOP/Produs cu Denumire Geografică; IGP/Produs cu Indicaţie de Protecţie Geografică; TSG/Produs cu Trasabilitate Garantată)”.

Produsele vor fi analizate de un juriu alcătuit din: conf. dr. Avram Fiţiu – USAMV Cluj-Napoca, dr. vet. Viorica Ciobanu – preşedintele Asociaţiei Meşterilor Populari Clujeni şi Mircea Groza – maestru gastronomie tradiţională, CJ Sălaj.

Evenimentul va avea loc între orele 10:00-16:00, la Institutul de Ştiinţele Vieţii „Regele Mihai I al României”, din Calea Mănăştur, nr. 3-5. În program: prezentarea a 30 de caiete de sarcini de produse agroalimentare tradiţionale; prezentarea de costume tradiţionale din comuna aferentă produsului; degustare de produse tradiţionale; muzică populară tradiţională din diferite microregiuni.

M. T.

Articole din aceeasi categorie