Oglindă, oglinjoară cine mai guvernează în țară?

Această întrebare nu este de loc retorică ci are acoperire în tot ceea ce se întâmplă de vreo zece zile încoace adăugând câteva grade celsius în emoțiile cetățeanului de rând.

Întâi a fost scandalul cu acea fetiță care era disputată de mai multe părți aflate într-o beligeranţă administrativă și justițiară.

Pe de altă parte am avut imaginea unei procuroare, dezlănțuită, în plină activitate total nejuridică, atunci când trăgea de bietul copil să-l bage în duba care ne-a devenit deja familiară nouă, românilor.

În altă ordine de idei, sporește numărul celor care candidează la Preşedinţia României în toamnă şi figurile lor fac parte dintr-un panopticum agreabil, cu care românul se distrează foarte mult şi foarte bine, pentru că el cunoaște aceste personaje, el știe despre cine este vorba, și cât le poate pielea.

Desigur lista nu se încheie acum, lista va fi continuată în lunile următoare și ne așteptăm la cele mai multe surprize agreabile, ca de pildă revenirea în arena de luptă a lui Codrin Ștefănescu. Șerban Nicolae este prezent deja, de undeva dintr-o umbră amenințătoare, se află deja pe pozițiile de luptă.

Să amintim faptul divers, care deja a căpătat conotații patetice, că un tren care a venit de la Timișoara cu intențiile cele mai bune de a ajunge la mare, a parcurs această distanță de 706 km în 30 de ore. Trenul s-a oprit de mai multe ori în câmp sau în niște stații mici, oamenilor li s-a adus apă, pe tren s-au petrecut divorțuri, s-au născut iubiri împărtășite, s-au născut și copii, deci a fost un fel de tren, preistoric dacă țineți minte, trenul Foamea, din perioada comunistă, care parcurgea și el, etape seculare până ajungea la destinație.

Să nu uităm, din categoria acelora care ne dau fiori plini de drăgălășenie și imaginea celor 80 de copii lăsați de izbeliște pe aeroporturi internaționale, de o agenție de turism din Târgu Jiu. Vă dați seama de disperarea părinților care își așteptau copiii în gară sau la autobuz și li s-a spus că odraslele lor se află la vreo două trei mii de km depărtare. Suntem foarte curioși să știm ce se întâmplă cu această agenție care deja a dat semne de buiecie prin 2017 când a fost amendată, însă într-o nepăsare agreabilă și elegantă, agenția și-a văzut mai departe de ilegalități. Să nu uităm să specificăm faptul că în guvern se duc lupte intestine extrem de puternice. Întregul va revendica și de aici înainte poziția de vacă biologică, pentru că la noi nu se poate altfel, și trebuie ca bâlciul să devină carnaval complet. De aceea, în lunga vară fierbinte a devenirii noastre, să spunem că România la ora actuală nu este guvernată, deci nu este guvernabilă, din mii și mii de motive dintre care v-am prezentat câteva. Interesul general este dat la spate într-un dispreț deja mineralizat, pentru că adevărul este unul singur: pe politicieni îi doare-n patrusprezece părți egale de români, acum când s-a terminat perioada alegerilor. Se pare însă că luptele interne și diabolicul Soroș lucrează intens la descalificarea alegerilor euro-parlamentare și n-ar fi de mirare să ne trezim cu o decizie a Curții Miracolelor în care să se spună că aceste alegeri au fost fraudate, că aceste alegeri sunt nule.

Dragi cititori, rămâne ca dumneavoastră, cei care aveți privilegiul de a merge în vacanță, nu vă duceți foarte departe de casă, pentru că se anunță ploi disperate, mai ales în ceea ce privește modificarea schimbării Legii pensiilor. Până acum această lege a fost modificată de 29 de ori. De ce să nu fie modificată și a 30-a oară pentru ca cifra să fie rotundă iar pensionarii să doarmă liniștiți.

Într-adevăr, noaptea minţii a devenit pur și simplu o cutumă și de aceea nu mai trebuie să ne mire nimic.

Articole din aceeasi categorie

3 Responses to Oglindă, oglinjoară cine mai guvernează în țară?

  1. Aiurel

    Despre tabăra „De amicitiae” așa, așa, cu „-ae”, nimic, nimic? Incultura contează numai la PSD? (Nu mă refer la articolul de față. Întreb aici, acum, pentru că tocmai s-a încheiat ediția „literarei”, deci „culturalei” tabere hațegane.)

  2. CassiopeiaSchedir

    La alegerile prezidențiale e ca la Olimpiadă : important e să participi !

  3. Mentat

    Am o nepoată care în perioada 1991-2007 a lucrat în USA ( automatică și calculatoare ). Ea își creștea singură copilul, dar în urma unui accident a ajuns într-o situație financiară fără speranță. A pierdut custodia după ce băiatul de 16 ani și-a găsit singur
    pe internet părinți adoptatori ,reușind apoi să absolve Universitatea din Harvard ( economist) !
    Peripețiile lui au atras atenția unei case de filme ,care a realizat producția FINDING A FAMILY, care se află (subtitrat in limba română ) pe Youtube…