La Dej se premiază excelenţa

Săptămîna aceasta, miercuri, Clubul Sportiv „Budokan Ryu” din Dej a avut parte de un moment festiv, în cadrul căruia au fost înmînate diplome de excelenţă sportivei Diana Giurgean şi antrenorului Bogdan Savu, împreună cu felicitările adresate întregului club pentru rezultatele meritorii obţinute în cursul anului trecut.

Diploma sportivei Giurgean a fost însoţită şi de un premiu în bani, ca o modestă, dar sinceră recompensă pentru eforturile depuse de tînăra karatistă în drumul ei către performanţă. Gestul aparţine deputatului Cornel Itu, şi este, potrivit celor spuse de parlamentarul dejean, „un gest de recunoaştere şi de promovare a valorilor sportive de care dispune Dejul”. De altfel, în opinia deputatului, Galeria de Artă, Ansamblul folcloric „Someşana”, trupele de teatru ale liceenilor şi sportivii dejeni sînt „noile brand-uri” care aduc prestigiu municipiului şi drept urmare, trebuie încurajate, susţinute şi dezvoltate. Lucru pe care domnia sa l-a făcut şi s-a angajat că îl va face şi în continuare.

Studentă în anul I la Facultatea de Educaţie fizică şi Sport a UBB Cluj, Diana Giurgean este legitimată la CS Budokan Ryu Dej, iar din 2012 şi la Clubul Sportiv Politehnica din Cluj, fiind de asemenea membră a lotului naţional în cadrul Federaţiei Române de Karate WKC, Campioană Europeană în 2011, Campioană Naţionlă în 2011 şi Vicecampioană Mondială în 2011 la Campionatul Mondial de Karate Intercluburi. Cea mai recentă performanţă a sportivei constă în 3 medalii de argint şi una de bronz, obţinute în cadrul Turneului Internaţional de Karate – British International Karate Open 2012, desfăşurat la Londra în perioada 27-29 ianuarie. La această competiţie au participat cluburi din Anglia, Irlanda de Nord, Germania şi România.

Elev al lui Senpai Claudiu Papiu – o „legendă vie” în karatele dejean – Bogdan Savu este, la rîndul său, de opt ani, Senpai, adică antrenor. Alături de el, o altă sportivă de valoare, Paula Groşan (studentă în anul I la UMF Cluj), instructor de club, arbitru naţional din 2010 şi arbitru internaţional din 2011, se dedică depistării şi pregătirii unor tineri cu potenţial. Şi, dacă visul unui antrenor este să aibă campioni, atunci se poate spune că visul lui Bogdan Savu s-a împlinit, în pofida tuturor dificultăţilor, mai ales financiare, care reduc de multe ori şansa sportivilor săi de a participa la competiţiile internaţionale de prestigiu.

Copiii au conştiinţa propriei lor valori şi este dezamăgitor pentru ei că acasă – spre deosebire de respectul şi admiraţia cu care sînt trataţi în străinătate – sînt pe nedrept ignoraţi. În evoluţia lor, recunoaşterea meritelor, a muncii şi efortului depus este absolut necesară. Prin urmare, orice gest de recunoaştere a excelenţei este unul binevenit şi lăudabil.

Magdalena Vaida

Articole din aceeasi categorie