Jeleu cu smirnă și pâine cu făină din semințe de urzici, la Salonul Pro Invent 2018

Jeleu cu smirnă, ambalaje comestibile din mere sau pâine cu făină din semințe de urzici se numără printre zecile de produse ce vor fi prezentate de studenții USAMV Cluj-Napoca la ediția din acest an a Salonului Internațional al Cercetării, Inovării și Inventicii „Pro Invent”.

Evenimentul, care se va desfășura în perioada 21 – 23 martie, la Sala Polivalentă, va aduce în prim-plan peste 400 de invenții din variate domenii ale științei și tehnicii, de la produse din industria alimentară, jocuri pentru activitățile sportive, telecomunicații, sisteme de control a aerului în spațiile închise, medicină și medicină veterinară, agricultură, ingineria produselor alimentare, transporturi, energetică, până la inginerie mecanică, industrială și electrotehnică.

Între produsele care vor fi prezentate de echipele Facultății de Știința și Tehnologia Alimentelor, din cadrul USAMV Cluj-Napoca, se numără: mini-bomboanele de ciocolată cu activitate antibacteriană, ambalaje comestibile din mere, pesto de urzici, gumă de mestecat fortifiată cu cărbune activ, baton cu germeni de pepene verde, cremă de urdă îmbogățită cu antioxidant natural, jeleu cu smirnă, propolis și fructe de soc, biscuiți cu hibiscus și cremă de mentă, pâine cu făină din semințe de urzici, ciocolată probiotică 3D și multe altele.

M. T.

Articole din aceeasi categorie