Început de an școlar în condiţii bune, la Borşa

Şcoala Gimnazială din Borşa a fost pregătită din timp pentru a-i primi cei 140 de elevi care învață aici.

Cele 12 săli de clasă au fost zugrăvite în această vară, fiind efectuate toate lucrările  de igienizare. Cei 17 învăţători şi profesori au preluat clasele aranjate, iar în privinţa asigurării manualelor şcolare, nu sunt probleme, cu excepția celor de clasa a VI-a. Directorul şcolii, prof. Ciprian Varga, ne-a informat şi despre reamenajarea muzeului, ce a fost mutat în clădirea principală a şcolii, în nu mai puţin de cinci săli. În aceste spaţii sunt adunate valorile arheologice şi de artă populară ale zonei. Acolo se ţin orele de istorie, dar şi manifestările cultural-artistice dedicate Centenarului Marii Uniri. În perioada următoare, toate evenimnentele educative şi culturale vor fi  organizate în spiritul acestui moment istoric. Puţine unităţi de învăţământ din mediul rural se pot mândri cu un muzeu de istorie şi arheologie cum este cel din Borşa.

În această perioadă se lucrează şi la reabilitarea clădirii grădiniţei, urmând ca cei 30 de preşcolari să intre în curând într-un local nou şi modern. Investiţii importante ale Primăriei comune Borşa în domeniul învăţământului.

De la directorul şcolii din Borşa, prof. Ciprian Varga, am mai aflat că în luna octombrie, pe moderna bază sportivă de la marginea localităţii, amenajată prin grija Primăriei, va avea loc o nouă ediţie a competiţiei „Sărbătoarea sportului şcolar”, la care participă şi elevii şcolilor din zonă. Este o întâlnire tradiţională a elevilor şi a profesorilor de educaţie fizică din nu mai puţin de opt comune, onorată an de an şi de cadre universitare de specialitate din Cluj-Napoca.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie