FSLI organizează o serie de dezbateri pentru modificarea Legii educaţiei

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţămînt (FSLI) organizează, pornind de la Cluj, o serie de dezbateri publice în toată ţara, cu intenţia de a aduna propuneri pe baza cărora să elaboreze un proiect de modificare a Legii educaţiei naţionale.

“Încercăm să atragem atenţia asupra implementării Legii educaţiei, care a fost adoptată prin asumarea răspunderii. Au fost multe puncte în divergenţă, iar una dintre modificările esenţiale a fost cea pe care am analizat-o azi, respectiv trecerea ciclului de liceu de la patru la trei ani. Ceea ce s-a întîmplat azi la Cluj, sperăm să fie încă un semnal că pentru învăţămîntul preuniversitar e nevoie de multă răbdare şi implicare”, a declarat, joi, la Cluj, secretarul general al FSLI, Liviu Pop.

Acesta a precizat, la finalul dezbaterii, că, deşi Legea educaţiei a fost adoptată de numai cîteva luni, modificarea ei pe baza propunerilor venite din toată ţara este mai benefică decît menţinerea actului normativ în forma sa actuală, avînd în vedere că a fost adoptat prin asumarea răspunderii Guvernului.

“Eu cred că între o lege asumată prin răspundere şi nediscutată cu nimeni şi o lege pe care o s-o modificăm cu aceste articole, bulversarea e mult mai mare în primul caz, decît dacă reuşim să implementăm pas cu pas aceste măsuri”, a spus Pop.

Printre problemele care vor fi discutate la dezbaterile care se vor organiza în viitor se număra şi statutul cadrelor didactice, despre care Liviu Pop a susţinut că devin deseori ţinta unor atacuri din partea părinţilor sau a elevilor. De asemenea, se vor căuta şi soluţii în ceea ce priveşte ridicarea nivelului educaţiei prin re-motivarea profesorilor.

Un alt scop al dezbaterilor este implicarea în actul decizional a politicienilor şi a factorilor de decizie locali, deoarece aceştia pot sprijini dezvoltarea învăţămîntului preuniversitar.

Articole din aceeasi categorie