Emisiune filatelică dedicată vizitei apostolice a Papei Francisc în România

Romfilatelia, în parteneriat cu Oficiul Poștal al Statului Vatican, va introduce în circulație vineri, 31 mai 2019, emisiunea comună de mărci poștale România-Vatican 2019. Vizita Apostolică a Papei Francisc în România.

Conform unui comunicat al Nunțiaturii Apostolice, emisiunea este alcătuită dintr-o coliță valoroasă, a cărei valoare nominală este de 11.50 lei.

„După două decenii de la ultima vizită a unui Suveran Pontif în România, un nou Papă va vizita țara noastră în perioada 31 mai – 2 iunie 2019. Papa Francisc va fi prezent pentru prima dată în «Grădina Maicii Domnului», așa cum a fost numită România de către Papa Ioan Paul al II-lea în Vizita Apostolică din luna mai a anului 1999. (…) În fața Catedralei Patriarhale, Patriarhul Teoctist îi mărturisea Suveranului Pontif că îl primește «pe această vatră de lumină a neamului românesc, martori având, alături de noi, ierarhii, clerul și poporul de față. În persoana Sanctității Voastre, primim și cinstim Biserica lui Hristos». Vizita s-a încheiat într-o comuniune, o fraternitate adevărată, o apropiere unică în istoria Bisericilor Ortodoxă și Catolică, manifestată puternic în zona Parcului Izvor din Capitală, unde mii de ortodocși și catolici scandau cu o vibrantă emoție: «Unitate, unitate!». (…) Despre vizita Papei Francisc se poate spune cert că ea nu este o repetiție a ceea ce am trăit în urmă cu două decenii. Este un nou Papă și vom participa la un eveniment deosebit, cu un puternic ecou în țară și în afara ei” – se spune în comunicatul Nunțiaturii Apostolice.

Locașurile de cult catolice înscrise în programul de vizită al Papei Francisc sunt Catedrala Sfântul Iosif din București și așezămintele de cult catolic din Iași, Blaj și Șumuleu-Ciuc.

„Sloganul acestei vizite „Să mergem împreună!” este un îndemn la comuniune și la cooperarea tuturor, indiferent de apartenență religioasă sau etnie, pentru urmărirea binelui comun, a păcii și bunei înțelegeri” – menționează aceeași sursă.

M. T.

Articole din aceeasi categorie