Program prelungit de lucru, la structurile pentru imigrări, în preziua și ziua votării

Programul de lucru al structurilor pentru imigrări, din întreaga țară, a fost prelungit pentru sâmbătă, 26 septembrie, între orele 8:00 – 16:00, și duminică, 27 septembrie, între orele 07:00 – 21:00.

Potrivit Inspectoratului General pentru Imigrări (IGI), măsura a fost luată pentru a veni în sprijinul cetățenilor Uniunii Europene care îndeplinesc condițiile și care doresc eliberarea certificatelor de înregistrare a rezidenței în vederea participării la vot, pentru alegerea autorităților administrației publice locale. „Înregistrarea rezidenței este un prim pas în exercitarea dreptului de vot al cetățenilor Uniunii Europene” – precizează IGI.

Cetățenii Uniunii Europene care doresc eliberarea certificatelor de înregistrare a rezidenței trebuie să prezinte o cerere scrisă, însoțită de documentele justificative, în funcție de scopul șederii pe teritoriul României. Certificatul de înregistrare se emite în aceeași zi și este valabil pentru o perioadă de până la 5 ani, dar nu mai puțin de un an. De asemeni, europenii pot vota și în baza cărții de rezidență permanentă, care atestă rezidența de lungă durată.

„Documentele emise de către Inspectoratului General pentru Imigrări, care au expirat, în acest context epidemiologic își mențin valabilitatea pe toată perioada stării de alertă, precum și pentru o perioadă de 90 de zile de la încetarea acestei stări, conform prevederilor legale” – precizează IGI.

Programul de lucru cu publicul al fiecărei formațiuni poate fi accesat de solicitanți la adresa http://igi.mai.gov.ro/ – secțiunea contact.

M. T.

Articole din aceeasi categorie