Un gherlean a alergat pentru copiii cu autism

În ultimii ani am scris de mai multe ori despre talentatul polisportiv Vicențiu Hossu, din Gherla. Zilele trecute el a participat la o nouă ediție a ultramaratonului Autism 24h. De această dată competiția s-a desfășurat și pe echipe, care au avut 22 de membri.

La Gherla, Vicențiu nu a reușit să adune numărul necesar de participanți, dar a primit invitația de a se alătura echipei Spartanii, din Tulcea. Au luat startul simultan în cursa de 24 de ore aproape 1000 de alergători din întreaga țară, adunați în 47 de echipe, din 50 de localități. Este vorba despre o manifestare caritabilă, prin care organizatorii și-au propus să ajute copiii cu autism. Doritorii au putut „cumpăra” kilometri de la alergători: 10 lei/kilometrul, minim 3 kilometri, iar cei care au intrat în cursă s-au  angajat să-i alerge pentru o cauză nobilă.

La Tulcea, întrecerea la care a participat Vicențiu Hossu s-a desfășurat pe malul unui lac. La această nouă ediție a ultramaratonului, Vicențiu și-a propus să se autodepășească. Dacă în primăvară a alergat în cele 24 de ore ale competiției distanța de 126,5 kilometri, acum și-a stabilit o nouă țintă: 140 de kilometri! Alergătorul gherlean s-a pregătit intens pentru această competiție națională, servind interesele și scopul acestui demers umanitar, ocupând locul I la finalul întrecerii cu echipa din Tulcea, alergând 162 km. O performanță excelentă a sportivului de pe Someș, pentru care merită sincere felicitări.

Evenimentul a fost organizat de Centrul de Autism Marea Neagră.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie