Program de digitalizare a asociațiilor de pacienți, inițiat de COPAC

Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice (COPAC) din România a anunțat, marți, lansarea unui program de training – „Digitalizarea asociațiilor de pacienți” – prin intermediul căruia își propune să pregătească reprezentanți ai acestor asociații în comunicarea online.

”Am dezvoltat acest proiect din dorința de a ajuta reprezentanții asociațiilor de pacienți să se adapteze la noul mediu de comunicare online, folosit tot mai mult în acest an. Încurajăm pacienții să comunice cu reprezentanții asociațiilor pe grupuri/ email/ social media și să îi informeze cu privire la problemele cu care se confruntă”, declară Radu Gănescu, președintele Coaliției Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice.

Programul va cuprinde traininguri online, cu teme precum: „Identificarea celor mai importante nevoi de comunicare ale reprezentanților asociațiilor de pacienți, în vederea realizării unui plan de comunicare online aplicat și eficient”; „Cele mai eficiente platforme și cele mai eficiente modalități de comunicare online”; „Cum aducem împreună în online grupurile cu interese comune. Învățarea din exemple de success din România și din lume”; „Cum comunicăm online cu medicul. Ce este bine să facem și ce nu. Ce informații nu trebuie difuzate în mediul online. Legislația de care trebuie ținut cont”; „Cum comunicăm online cu media. Ce se schimbă, ce se menține din mediul offline”.

Programul de training se va desfășura în perioada septembrie – noiembrie 2020, participanții fiind reprezentanți ai asociațiilor de pacienți cu diverse afecțiuni din întreaga țară.

M. T.

Articole din aceeasi categorie